Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Κριτική Βιβλίου "Κωδικός ελευθερία" του Γιάννη Φιλιππίδη

Κωδικός ελευθερία, ένα βιβλίο με προβληματισμούς, συλλογισμούς και πολλές αλήθειες! Αλλά αυτές οι αλήθειες είναι ορατές μόνο από αυτούς που μπορούν να τις αντιληφθούν και να τις αποδεχτούν.
Θα το συνιστούσα σε ανθρώπους που θέλουν να διαβάσουν κάτι το διαφορετικό και να προβληματιστούν. Δεν είναι βιβλίο, το οποίο διαβάζεται ελαφρά την καρδία. Αν θέλεις να σκεφτείς, να δεις ίσως μία άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων και των κοινωνικών συνθηκών τότε πρέπει να το διαβάσεις και να το μελετήσεις προκειμένου να κατανοήσεις κάθε του λέξη. Εγώ συγκινήθηκα, δάκρυσα, γέλασα και αφουγκράστηκα τις αλήθειες του συγγραφέα. Ακόμα πικράθηκα από την κοινωνία, την πολιτική που μας έχουν καταντήσει στρατιωτάκια και ρομποτάκια χωρίς συνείδηση και συναίσθηση. Και η ουσία είναι μία. Πρέπει να γινόμαστε χαμαιλέοντες για να μπορούμε να επιβιώσουμε στις εκάστοτε συνθήκες διαβίωσης αλλά να μη χάνουμε την υπόστασή μας και τον ψυχικό μας κόσμο. Εμείς είμαστε κύριοι του εαυτού μας και κανείς άλλος δε μπορεί να μας επιβάλλει το πως θα σκεφτούμε.
Τελικά η ουσία είναι μία. Δε χρειαζόμαστε πάντα μυθιστορήματα αλλά αλήθειες και αυτές μπορεί να βρίσκονται παντού, και αυτές τις αλήθειες χρειάζεται να τις διαβάζουμε. Επομένως ναι το συστήνω ανεπιφύλακτα σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει ένας εσωτερικός διάλογος με τον εαυτό του ή ακόμα και να αφουγκραστεί το καρδιοχτύπι του διπλανού του ή να ακούσει τη δική του αλήθεια ασχέτως αν τη θεωρεί σωστή ή λάθος. Αν δεν ακούσει δε θα σκεφτεί και δε θα πειραματιστεί να διευρύνει τους ορίζοντές του.






Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου