Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Τα δάκρυα του πάθους ΙΙ” της Έλενας Αντωνίου

Η Λυδία γνωρίζει με επεισοδιακό τρόπο τον Ανδρέα. Η ατάκα του «Μακάρι να ήμουν βροχή να αφήνω φιλιά στα χείλη σου και να χαϊδεύω το κορμί σου» δε θα άφηνε καμία ασυγκίνητη. Έτσι και η Λυδία ένιωσε τα πρώτα καρδιοχτύπια. Ο έρωτας πήρε μορφή και της έγινε εμμονή. Η μοίρα θα σταθεί βοηθός τους και θα συναντηθούν και πάλι στον εργασιακό τους χώρο, σε αυτόν που ονειρευόταν από μικρή η Λυδία. Ο Ανδρέας θα γίνει ο μέντοράς της σε πολλούς τομείς. “Αγκάθι” σε όλο αυτό που ζουν θα είναι η Σύνθια, μία γυναίκα χωρίς αρχές και όρια. Θα προσπαθήσει να τους χωρίσει αρκετές φορές με πολλούς και παράνομους τρόπους. Ο Ανδρέας ζηλεύει παράφορα τη σχέση της Λυδίας με τον Γιώργο.
Θα καταφέρουν ο Ανδρέας και η Λυδία να ζήσουν μαζί; Η Σύνθια θα τους αφήσει να ευτυχήσουν; Θα καταλάβει ο Ανδρέας τι ρόλο παίζει στη ζωή της Λυδίας ο Γιώργος; Γιατί ο Ανδρέας θέλει να εκδικηθεί; Τι έγινε μεταξύ τους; Το μίσος μπορεί να νικήσει τον πόθο; Τι είναι πιο σημαντικό, η καριέρα ή η οικογένεια; Γιατί έχουν χαθεί οι ισορροπίες των οικογενειών;
Η γραφή του απλή και λιτή χωρίς περιττά πράγματα και βαρετές λεπτομέρειες. Η συγγραφέας, Έλενα Αντωνίου, μαγεύει τους αναγνώστες της σε κάθε σελίδα. Ο έρωτας που μας περιγράφει είναι μοναδικός, θυελλώδης και μαγευτικός. Με τα σκαμπανεβάσματά του, τη ζήλια, το παράφορο πάθος, την απόλυτη αγάπη και τη μοναδική δυναμική των δύο αυτών ερωτευμένων ανθρώπων. Ο εγωισμός και η τόλμη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους αλλά όταν κάνουν λάθος ξέρουν να ζητάνε συγγνώμη και να θάβουν τα αρνητικά στοιχεία των χαρακτήρων τους βαθιά μέσα τους.
Η αγάπη και η αληθινή φιλία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη συγκεκριμένη ιστορία. Αν με ρωτούσατε αν το πάθος έχει δάκρυα θα σας απαντούσα με το χέρι στην καρδιά ΝΑΙ! Άλλωστε η αγάπη έχει γέλιο, δάκρυ, πάθος, πόθο, χαρά ,ευτυχία και ζήλια. Μόνο που η ζήλια θα πρέπει να έχει μέτρο και συγκεκριμένα όρια. Αν επιθυμείτε να διαβάσετε ή ψάχνετε ένα βιβλίο ρομαντικής και αισθηματικής λογοτεχνίας τότε το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είναι το πλέον κατάλληλο! Ανοίξτε το βιβλίο, βυθιστείτε στην ιστορία των ηρώων μας και γίνετε ένα με αυτούς! Γιατί θα γίνετε! Είμαι σίγουρη!!! Παρόλο που ο όγκος του βιβλίου είναι μεγάλος, δε θα κουραστείτε, ούτε θα βαρεθείτε!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου