Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Συζητώντας με τη Γεωργία Δεμίρη

Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;

Γ.Δ.: Ο Νίκος Καζαντζάκης


Ερώτηση 2η: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Γ.Δ.: Το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη.


Ερώτηση 3η: Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

Γ.Δ.: Το ότι με παρότρυναν οι φιλόλογοι μου, επειδή ισχυρίζονταν ότι έγραφα καλές εκθέσεις.


Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το νέο σας βιβλίο “Ακαταμάχητος”;

Γ.Δ.: Είναι μια αισθηματική, ηθογραφική κομεντί.


Ερώτηση 5η: Ο έρωτας είναι “ακαταμάχητος”; Και μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας ερωτευμένος άνθρωπος;

Γ.Δ.: Ο έρωτας, ειδικά στο ξεκίνημα του είναι «ακαταμάχητος» κι ένας ερωτευμένος άνθρωπος μπορεί να φτάσει ακόμη και στα άκρα.


Ερώτηση 6η: Η Αφροδίτη ερωτεύεται τον Άκη. Αλλά έχουν και εργασιακή σχέση. Η ίδια διστάζει να κάνει σχέση ερωτική μαζί του. Πιστεύετε πως όταν υπάρχει εργασιακή σχέση πρέπει να αποφεύγονται οι προσωπικές – ερωτικές μεταξύ δύο τέτοιων ανθρώπων;

Γ.Δ.: Κανονικά θα έπρεπε να αποφεύγονται, γιατί δημιουργούν επιπλοκές, όταν κάτι δεν πάει καλά. Από την άλλη πλευρά περνούμε τόσες πολλές ώρες στον εργασιακό μας χώρο, που είναι φυσικό να ερωτευόμαστε εκεί.


Ερώτηση 7η: Η Αφροδίτη δεν είναι αυτό που λέμε μοιραία γυναίκα. Όμως έχει πλούσια εσωτερικά χαρίσματα και γνώσεις. Αυτά μπορούν να κερδίσουν τον άλλον ή στην κοινωνία όλοι στέκονται στην εξωτερική ομορφιά για να προσεγγίσουν κάποιον;

Γ.Δ.: Όλοι μας αποτιμούμε τον άλλο με βάση την εμφάνιση του αρχικά. Αλλά στην πορεία μετράνε πολύ η προσωπικότητα και το περιεχόμενο του άλλου.


Ερώτηση 8η: Στα βιβλία σας συναντάμε κεντρικές ηρωίδες, οι οποίες δεν είναι αυτό που θα λέγαμε μοντέλα με τέλειες αναλογίες και αψεγάδιαστο πρόσωπο. Πιστεύετε πως οι συγγραφείς πρέπει να “τσαλακώνουν” τους χαρακτήρες των βιβλίων τους;

Γ.Δ.: Οι ηρωίδες μου καλύπτουν όλη τη γκάμα από πλευράς εμφάνισης, αλλά πιθανόν να έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στα «κορίτσια της διπλανής πόρτας». Εγώ προσωπικά εμπνέομαι από καθημερινούς, αληθινούς ανθρώπους, που ίσως να είναι και λίγο «τσαλακωμένοι».


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Γ.Δ.: Ότι χαίρομαι πολύ που μου επιτρέπουν να τους κάνω συντροφιά και μερικές φορές να «γελάμε» μαζί νοερά.


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Γ.Δ.: Θα είναι ένα καθαρά ροζ, ερωτικό μυθιστόρημα, στην παράδοση των Αρλεκιν, ιδωμένο από την δική μου οπτική.


Β.Δ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδα τα βιβλία σας!!!

Γ.Δ.: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.





“Ντετέκτιβ μόνη ψάχνει”: http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003078/ntetektib-monh-psaxnei
“Επάγγελμα: αρραβωνιαστικιά”: http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1001584/epaggelma-arrabwniastikia
“Ζητείται επειγόντως γαμπρός”: http://www.psichogios.gr/site/Books/show/22822/zhteitai-epeigontws-gampros






Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΜΙΡΗ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε αγγλική φιλολογία κι εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα της επικοινωνίας σε ΜΜΕ όπως το STAR CHANNEL, o ANT1, o ALPHA κ.ά. Παράλληλα με τη συγγραφή ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν οκτώ μυθιστορήματά της.
(2017) Ακαταμάχητος, Ψυχογιός
(2015) Ντετέκτιβ μόνη ψάχνει, Ψυχογιός
(2014) Νύφη με το ζόρι, Ψυχογιός
(2013) Η ζωή είναι γλυκιά, Ψυχογιός
(2012) Επάγγελμα: αρραβωνιαστικιά, Ψυχογιός
(2011) Κάπου σε ξέρω, Ψυχογιός
(2010) Πες το ψέματα!, Ψυχογιός
(2009) Ζητείται επειγόντως γαμπρός, Ψυχογιός
 
 
 
 
 
 
Ακαταμάχητος
Tο πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν το ύψος του. Η ηλιοκαμένη πλάτη του ήταν γεμάτη μυς, το ίδιο και τα γραμμωμένα πόδια του, που ήταν μέσα στο νερό μέχρι τους αστραγάλους. Τα μαλλιά του ήταν κατάμαυρα και τα μπράτσα του μυώδη, όπως και το υπόλοιπο σώμα. Το πανέμορφο πλάσμα περπάτησε για λίγο στην όχθη, κι έπειτα, με μια δεξιοτεχνική κίνηση, βούτηξε στη λίμνη. Έδειχνε τόσο όμορφος, που για ένα λεπτό αναρωτήθηκα μήπως ήταν αποκύημα της φαντασίας μου… 

Η Αφροδίτη Μπεμπέκου είναι υπεύθυνη ελληνικού ρεπερτορίου σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία και ψάχνει απεγνωσμένα ένα καινούργιο ποπ είδωλο που θα ταράξει τα νερά. Εντελώς τυχαία πέφτει πάνω σε έναν σέξι Κρητικό αγρότη και… χάνει το μυαλό της. Ο Άκης είναι το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου, ένας απίστευτα γοητευτικός νέος άνδρας και, το κυριότερο, τραγουδάει κιόλας. Αμέσως αποφασίζει να γίνει η μέντοράς του, να τον διδάξει τα πάντα και να τον κάνει μεγάλο σταρ. Επίσης, παρότι τον έχει ερωτευτεί παράφορα, αποφασίζει να μείνει μακριά του και να μην μπλέξει τη δουλειά με τα προσωπικά. 

Άραγε θα τα καταφέρει να αντισταθεί; Ή μήπως αυτός ο έρωτας έχει έρθει για να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της κι είναι πραγματικά… ακαταμάχητος;
 
 
 
 
 
Ντετέκτιβ μόνη ψάχνει
Υποψιάζεστε ότι ο άντρας σας σας απατά; Ότι το παιδί σας έχει μπλέξει με κακές παρέες; Ότι ο υπάλληλός σας προδίδει τα μυστικά της επιχείρησής σας; Θέλετε να μάθετε την αλήθεια; Τότε, η Λούκα Τσακαλώτου και η έμπειρη ομάδα της είναι οι άνθρωποί σας. Γραφείο ιδιωτικών ερευνών Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Εχεμύθεια, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα. Λούκα Τσακαλώτου: ένα όνομα εγγύηση.

Η Λούκα, πρώην αθλήτρια του καράτε και μητέρα ενός πεντάχρονου κοριτσιού, εργάζεσαι ως ντετέκτιβ. Μαζί με τους συνεργάτες της Σαμψών, Τιτή και Βαρβάρα αναλαμβάνουν πάσης φύσεως έρευνες και τις φέρουν σε πέρας με συνέπεια και διακριτικότητα. Ή μήπως όχι; Οι εχθροί της λένε ότι είναι γκαφατζού και οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι δεν τη θέλει το επάγγελμα κι ότι πρέπει να τα παρατήσει. Εκείνη όμως, επειδή λατρεύει τη δουλειά της, ονειρεύεται να εξιχνιάσει μια σημαντική υπόθεση που θα τη βγάλει από την αφάνεια και θα κλείσει τα στόματα των επικριτών της. 

Έτσι, όταν η ευκαιρία τής χτυπάει την πόρτα, δε διστάζει να την αρπάξει και να πέσει με τα μούτρα σε μια περιπέτεια με πολλούς κινδύνους κι ανατροπές. Και εκεί που παλεύει να βγάλει άκρη και να παραμείνει ζωντανή, εμφανίζεται αναπάντεχα ο μεγάλος έρωτας και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.
 
 
 
 
 
Νύφη με το ζόρι
Γνωρίστε τη Μαίρη Σταυροπούλου, ετών τριάντα τεσσάρων και ανύπαντρη εκ πεποιθήσεως. Προ κρίσης ήταν μια δυναμική, επιτυχημένη επιχειρηματίας που έκανε τη μεγάλη ζωή. Τώρα είναι μια μπατίρισσα που αντιμετωπίζει ένα κρίσιμο δίλημμα: να αυτοκτονήσει ή να μεταναστεύσει στην Αυστραλία όπου ευημερούν, οι θείοι της και η προγιαγιά της; Επειδή η Μαίρη δε θέλει με τίποτα να εγκαταλείψει τόσο πρόωρα τον μάταιο τούτο κόσμο, επιλέγει το δεύτερο. Έτσι παίρνει των ομματιών της και φεύγει στα ξένα, γεμάτη όνειρα για μια καινούργια αρχή. 
Όμως στη μακρινή ήπειρο την περιμένουν εκπλήξεις, αφού η ενενηντάχρονη προγιαγιά της δεν είναι καθόλου ραμολιμέντο, όπως φανταζόταν, αλλά μια τετραπέρατη γυναίκα, που διοικεί την οικογενειακή επιχείρηση και το σπιτικό της με σιδερένια πυγμή. Η αυταρχική γριά δέχεται να προσφέρει στη Μαίρη δουλειά και βίζα εργασίας αλλά με έναν όρο: να αλλάξει μυαλά και να χορέψει επιτέλους τον χορό του Ησαΐα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να τα μαζέψει και να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. 
Έπειτα απ’ αυτό η ορκισμένη εργένισσα δεν έχει άλλη λύση από το να πάει με τα νερά της, κι έτσι, από εκεί που άκουγε γάμους και έβγαζε σπυράκια, βρίσκεται ξαφνικά να παντρολογιέται με όλους τους πολύφερνους γαμπρούς της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης. Για να αποφύγει τα δεσμά, η δαιμόνια Μαίρη σκαρφίζεται ένα κόλπο αλλά λογαριάζει χωρίς τον έρωτα, που εμφανίζεται απρόσκλητος και απειλεί να φέρει τα πάνω κάτω.
 
 
 
 
 
Η ζωή είναι γλυκιά
Η Ζωή είναι γλυκιά. Και συνήθως πρόσχαρη και αισιόδοξη. Μόνο που τώρα τελευταία έχει χάσει το κέφι της και όλα τής φαίνονται αν όχι μαύρα, τουλάχιστον γκρίζα. Η δουλειά της είναι βαρετή, δεν έχει κάνει σχέση εδώ και αιώνες και η καλύτερή της φίλη θα λείψει όλο τον Αύγουστο και θα την αφήσει μόνη στην Αθήνα που βράζει από τον καύσωνα. 
Η Ζωή είναι επίσης πολύ θυμωμένη. Για την ακρίβεια, είναι έξαλλη με τη μητέρα της, που έφυγε ξαφνικά χωρίς καν να την αποχαιρετήσει. Για να ξεχνιέται, παρακολουθεί κάθε βράδυ το αγαπημένο της τουρκικό σίριαλ στην τηλεόραση, διαβάζει ερωτικά μυθιστορήματα μετά μανίας και ονειρεύεται να γνωρίσει το πάθος στα στιβαρά μπράτσα κάποιου μυστηριώδους άντρα που θα μπει ξαφνικά στη ζωή της και θα τη συνεπάρει. 
Ώσπου μια μέρα συμβαίνει ένα απροσδόκητο γεγονός που την ταράζει συθέμελα. Από εκείνη τη στιγμή το «άδραξε τη μέρα» γίνεται το αγαπημένο της μότο και η αφορμή για να βγει από το καβούκι της, να δοκιμάσει πρωτόγνωρες εμπειρίες, να το ρίξει έξω και να ξεσαλώσει. Έλα, όμως, που τα πράγματα συχνά πυκνά παρεκτρέπονται… Τελικά, θα καταφέρει η γλυκιά Ζωή να κάνει τη δική της ζωή γλυκιά σαν μέλι;
 
 
 
 
 
Επάγγελμα: αρραβωνιαστικιά
Η κρίση έχει πλήξει τους πάντες αλλά η Αρετή, που βαδίζει πάντα βάση σχεδίου, είναι ευτυχισμένη γιατί νομίζει ότι τα έχει όλα υπό έλεγχο. Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε μια μεγάλη εταιρεία, είναι σχεδόν αρραβωνιασμένη με έναν άνδρα που την αγαπάει και το όνειρο της να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ώσπου έρχεται μια μέρα που όλα όσα θεωρούσε δεδομένα ανατρέπονται και ο κόσμος γύρω της καταρρέει. 

Απολυμένη και απατημένη αναγκάζεται να ξεκινήσει από την αρχή και να προσπαθήσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Όμως, όπως πολύ σύντομα θα ανακαλύψει, το να βρει κανείς δουλειά στην εποχή μας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Κι εκεί που κοντεύει να απελπιστεί τελείως, κάποιος της προτείνει ένα εξαιρετικά ιδιότυπο αλλά πολύ προσοδοφόρο «επάγγελμα». Παρά τις επιφυλάξεις της η Αρετή δέχεται και γνωρίζει πολλούς και διαφορετικούς άντρες, ο καθένας με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Και τα πράγματα θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο όταν θα γνωρίσει τον έναν, τον μοναδικό, τον απόλυτο, εκείνον που θα την κάνει να τον ερωτευτεί παράφορα…
 
 
 
 
 
Κάπου σε ξέρω
Η Γιώτα, μια όμορφη αλλά μάλλον συνηθισμένη κοπέλα, προέρχεται από μια μεσοαστική οικογένεια και δουλεύει ως υπάλληλος για να βγάζει τα προς το ζην. Την ημέρα των τριακοστών γενεθλίων της αποφασίζει να κάνει μερικές σημαντικές αλλαγές στη ζωή της: να χάσει πέντε κιλά, να κάνει ξανθές ανταύγειες και να δώσει τα παπούτσια στο χέρι στον αγαπημένο της, τον Θωμά, γιατί τον έχει σκυλοβαρεθεί. Όνειρο της είναι να βρει έναν έρωτα δυνατό και παθιασμένο σαν και αυτούς που περιγράφουν τα ρομαντικά μυθιστορήματα.
Η Μιράντα, μια εκτυφλωτική καλλονή, είναι πάμπλουτη και κατέχει υψηλό πόστο στην οικογενειακή επιχείρηση. Προσπαθεί να πνίξει τη ζήλια της για τον Στέφανο, τον γοητευτικό σύντροφό της, και να αγνοήσει τις ορδές των γυναικών που τον φλερτάρουν μπροστά στα μάτια της. Ταυτόχρονα, κάνει τα πάντα για να συμφιλιώσει τους διαζευγμένους γονείς της που μισιούνται θανάσιμα και βρίσκονται μονίμως σε κόντρα.
Η Γιώτα και η Μιράντα, που φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, θα συναντηθούν, θα γίνουν φίλες, θα αγαπήσουν η μια την άλλη  και θα ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα τις συνδέουν πολλά…
Μια ιστορία για την αγάπη, τη φιλία και τη χαρά που κρύβεται στα πιο απλά πράγματα.
 
 
 
 
 
Πες το ψέματα!
Η ζωή της Κάτιας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Άνεργη ηθοποιός, με ελάχιστη προϋπηρεσία στο ενεργητικό της, κάνει ό,τι δουλειά τής προκύψει για να βγάζει τα προς το ζην, αν και η οικογένειά της, που ζει σε ένα χωριό της Ηπείρου, νομίζει ότι είναι ανώτερο στέλεχος σε πολυεθνική. Και αυτό γιατί η Κάτια καταφεύγει συχνά σε μικρά αθώα ψέματα για να μη στενοχωρεί τους ανθρώπους που αγαπάει. Όσο για τα αισθηματικά της, ούτε από εκεί βλέπει φως, αφού ο αγαπημένος  της τον τελευταίο καιρό τής κάνει νερά. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού της της κάνει έξωση και η Κάτια αναγκάζεται να δεχτεί την πρόταση του Τάκη, του κολλητού της, και να συγκατοικήσει προσωρινά μαζί του. Μεταξύ επεισοδιακών οντισιόν, του αγώνα επιβίωσης και της καθημερινής ρουτίνας, η Κάτια αρχίζει να βλέπει τον κολλητό  της με άλλο μάτι. Για να  ξεπεράσει αυτή την απαγορευμένη έλξη, μπλέκει σε μια άλλη σχέση με απρόβλεπτες συνέπειες. Μέσα από πολλά λευκά ψέματα, παρεξηγήσεις και δυσκολίες η Κάτια θα παλέψει να βρει το δρόμο της στον δύσκολο κόσμο της σόου μπιζ και να κερδίσει τον έρωτα με όπλα της το χιούμορ, την επιμονή και την αισιοδοξία.
 
 
 
 
Ζητείται επειγόντως γαμπρός
Νέα γυναίκα, μόνη και απογοητευμένη από τις σχέσεις θα κερδίσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αν καταφέρει να βρει γαμπρό μέσα σε έξι μήνες. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει η Λένα, η ηρωίδα του βιβλίου, που θα γίνει η βασική κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας υπό έναν όρο: να παντρευτεί! Γαμπρός δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, οπότε δεν έχει άλλη λύση από το να ξαμοληθεί να τον βρει. Έτσι, ξεκινάει ένας μαραθώνιος ραντεβού στα τυφλά με διάφορους απίθανους υποψηφίους. Θα καταφέρει η ηρωίδα να βρει τον πολυπόθητο σύντροφο και να χορέψει τον χορό του Ησαΐα; Σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης γαμπρού θα περάσει διά πυρός και σιδήρου αλλά θα γνωρίσει και τον μεγάλο έρωτα τη στιγμή που δεν το περιμένει. Μια χιουμοριστική ματιά στις σύγχρονες σχέσεις και στο κυνήγι της προσωπικής ευτυχίας με πολλά ευτράπελα αλλά και γλυκές, ανθρώπινες στιγμές.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου