Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ένας χωρισμός” της Katie Kitamura

Ένας γάμος έχει τελειώσει. Αλλά το διαζύγιο είναι μία άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιό τους. Και ενώ εδώ και καιρό ζουν χωριστά, η Ιζαμπέλα, η μητέρα του Κρίστοφερ, τηλεφωνεί για να μάθει γιατί ο γιος της είναι στην Ελλάδα μόνος του. Από την Ιζαμπέλα πληροφορείται πως ο εν διαστάσει σύζυγός της έχει εξαφανιστεί κάπου στην Ελλάδα. Έτσι, αποφασίζει να πάει στον Γερολιμένα για να τον βρει.
Στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε πριν την εξαφάνισή του θα γνωρίσει τον Κώστα και την Μαρία. Θα ανακαλύψει ότι η Μαρία είναι μία εκ των γυναικών με τις οποίες την έχει απατήσει. Τα στόματα όλων είναι ερμητικά κλειστά.
Λίγες ώρες πριν την αναχώρησή της θα πληροφορηθεί ένα αναπάντεχο γεγονός. Αυτό θα την “οδηγήσει” στην απόφασή της να παρατείνει κατά λίγες ημέρες τη διαμονή της στη Μάνη.
Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση κάνει την ιστορία να ρέει αβίαστα. Η εσωτερική αναζήτηση της ηρωίδας θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας για να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ του ζευγαριού. Και κάπως έτσι θα γνωρίσουμε μία ιστορία απιστίας και κρυμμένων συναισθημάτων. Η κατανόηση γίνεται θυμός και αντίστροφα διαβάζοντας το βιβλίο. Τελικά τι είναι έρωτας; Τι αγάπη; Έχουμε εξερευνήσει μέχρι βάθους τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα αυτού που έχουμε δίπλα μας και συμβιώνουμε μαζί; Πόσο κοντά είναι αποξένωση και γιατί την επιτρέπουμε να πάρει σάρκα και οστά μέσα στις σχέσεις μας;
Μέσα σε λίγες σελίδες, η συγγραφέας καταφέρνει με ιδιαίτερο τρόπο να δώσει εξηγήσεις σε όλους τους αναγνώστες για την απιστία, τη συμπόνια, την κατανόηση, την αγάπη και εν τέλει τον χωρισμό. Και εκεί βρισκόμαστε μπροστά στην μεγάλη αλήθεια… πως γίνεται να ζούμε με έναν άνθρωπο και να ξέρουμε ελάχιστα για τον ίδιο… Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα, τροφή για σκέψη, προβληματισμούς και ανησυχίες. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο για απαιτητικό αναγνωστικό κοινό αλλά σίγουρα θα συναρπάσει και θα εντυπωσιάσει τους πάντες!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου