Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Απρόσμενη καταιγίδα” της Φένιας Κινικλή

Η Βιβιάννα είναι αρραβωνιασμένη με τον Χρήστο. Ένα ατύχημα θα στερήσει την ευτυχία της. Όμως μήπως η ευτυχία είναι πολύ μακριά της;
Στην κηδεία όλη σχεδόν η οικογένεια του Χρήστου θα την κοιτάξουν με μισό μάτι. Μόνο η θεία του θα σταθεί δίπλα της σαν μάνα. Τι ωραίο συναίσθημα; Πόσο καιρό αναζητούσε ένα στοργικό χάδι ή μία τρυφερή αγκαλιά; Οι συγκυρίες όμως της ζωής, της στέρησαν όλα αυτά. Αυτό την έκανε διστακτική, φοβισμένη και απόμακρη.
Σιγά – σιγά ο Μίνως, ξάδερφος του Χρήστου, θα αρχίσει να την ερωτεύεται. Και το μόνο που θα επιθυμεί θα είναι να την προστατέψει. Θα τα καταφέρει άραγε; Θα την κερδίσει; Ο δυναμισμός του, η αποφασιστικότητά του και η σιγουριά του είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα του. Αλλά θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της;
Το βιβλίο της Φένιας Κενικλή έρχεται απρόσμενα να σε συγκινήσει και να σε βάλει εν μέσω μίας πρωτόγνωρης καταιγίδας, όπου θα πρέπει να πολεμήσεις για να βρεις το ουράνιο τόξο που θα εμφανιστεί καθώς η καταιγίδα θα ξεμακραίνει. Τη θέση της θα πάρουν οι πρώτες δειλές ακτίνες του ήλιου που θα αχνοφέγγουν πίσω από τα σύννεφα. Η ροή της ιστορίας τρέχει σαν το “νερό της μπόρας” που συναντάμε κατά την ανάγνωση και σε συνδυασμό με τη γραφή της συγγραφέως κάνει το βιβλίο ευκολοδιάβαστο και καλογραμμένο.
Αν θέλετε να ζήσετε και εσείς αυτή την απρόσμενη καταιγίδα δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο παρά να τη διαβάσετε! Ίσως μέσα στις σελίδες βρείτε τον εαυτό σας ή κάποιο κοντινό σας άτομο! Ίσως πάλι καταφέρετε να κατανοήσετε τη ψυχή της Βιβιάννας και να θελήσετε να μάθετε μέσα από αυτήν! Και μην ξεχνάμε πως μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται ο ήλιος, μετά από κάθε απογοήτευση έρχεται η χαρά και η ελπίδα! Και όταν έρχεται μετά από κάθε αρνητικό που βιώνουμε, μπορούμε και την εκτιμάμε σε όλο της το φάσμα! Είμαι σίγουρη ότι θα σας γοητεύσει και θα μαγευτείτε από την ιστορία που μας χαρίζει απλόχερα η συγγραφέας, Φένια Κινικλή!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου