Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Κρυσταλλία , η πρωταγωνίστρια του βιβλίου της Ειρήνης Βαρδάκη, ένα άγγελος επί γης. Μια αιθέρια ύπαρξη, μια γυναίκα όμορφη, σαγηνευτική, έξυπνη, αποφασιστική. Ένα τέλειο δημιούργημα του Θεού στη γη, ο ορισμός της τελειότητας αλλά όχι μόνο εξωτερικά αλλά και στο χαρακτήρα. Η ιστορία πρωτότυπη, όσο και απρόβλεπτη ιδίως στο τέλος. Η ηρωίδα είναι μια γυναίκα δυνατή που με γνώμονα τις συμβουλές  και τα σοφά λόγια του πατέρα της δραπετεύει από μια ζωή που αποφασίζουν οι άλλοι για αυτήν και πηγαίνει στην Αθήνα να φτιάξει μόνη της την ζωή της. Γνωρίζει και ερωτεύεται τον Νικόλα, και εξαιτίας της μεγάλης της αγάπης γι’ αυτόν, θυσιάζει την αξιοπρέπεια και τον εγωισμό της. Ο Νικόλας την ερωτεύεται με πάθος που όμως τον φοβίζει, είναι ήδη σε μια μακροχρόνια σχέση με την Γωγώ, μια γλυκιά κοπέλα, που δεν μπορεί όμως να του εμπνεύσει  αυτά τα συναισθήματα που βιώνει στην σχέση του με την Κρυσταλλία. Η σχέση του με την Κρυσταλλία, θυελλώδης, αρχίζει να την συγκρίνει με την Γωγώ και αυτό την πικραίνει, την πονάει, την διαλύει ο χωρισμός τους που έρχεται γιατί δεν μπορεί ο Νικόλας να αντέξει την ένταση  των συναισθημάτων του που βιώνει μαζί της, έτσι γυρίζει οριστικά στην Γωγώ και στην ήσυχη βολική του ρουτίνα. Την ίδια χρονική περίοδο, αναστατώνεται η πόλη από μια σειρά φόνων όμορφων γυναικών, αλλά η αστυνομία αδυνατεί να ανακαλύψει  τα ίχνη του δολοφόνου. Ψάχνοντας για τον δράστη η αστυνομία οδηγούνται στα ίχνη της Κρυσταλλίας ; Τι κοινό μπορεί να έχει η ηρωίδα μας με τους φόνους; Οι αρχές θα ανακαλύψουν τελικά τον ένοχο; Τι θα συμβεί στις ζωές του Νικόλα της Γωγώς και της Κρυσταλλίας;
Ένα βιβλίο με εντυπωσιακή γραφή, έντονες περιγραφές, πολλούς χαρακτήρες που μέσα στην ροή της ιστορίας ο καθένας ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα του και ανακαλύπτουμε σιγά σιγά τα μυστικά του, από την στιγμή που εμφανίζεται ο παρανοϊκός δολοφόνος αρχίζει και μεγαλώνει η ένταση και η αγωνία του βιβλίου.
Εμφανίζονται περισσότεροι χαρακτήρες που με τον τρόπο που έχει υφάνει η συγγραφέας την ιστορία της , χάνεσαι μέσα στην αφήγηση και ανυπομονείς για την έκβαση της ιστορίας περιμένοντας για το καθηλωτικό τελείωμα και τα αποκαλυπτήρια του δολοφόνου. Το τέλος του βιβλίου για μένα ήταν έντονο, συγκλονιστικό και μου άφησε πολλά συναισθήματα στην ψυχή…..

Μπράβο στην συγγραφέα για το πρώτο της μυθιστόρημα!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου