Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο Ιάπωνας εραστής” της Isabel Allende

Η ιστορία ξεκινάει από το “Σπίτι του Κορυδαλλού”, μία πανσιόν για ηλικιωμένους, το οποίο βρίσκεται στο Μπέρκλεϊ, εν έτη 2010. Εκεί ζει η Άλμα Μπελάσκο, η οποία θα γνωρίσει την Ιρίνα Μπαζίλι. Η Ιρίνα είναι μία νέα υπάλληλος του γηροκομείου. Η Άλμα θα την πάρει υπό την προστασία της. Και σιγά – σιγά θα ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται η ζωή της Άλμας. Το 1939 οι γονείς της θα αναγκαστούν να τη στείλουν στο Σαν Φρανσίσκο, στην έπαυλη κάποιων συγγενών. Στην Πολωνία όπου διανέμουν και με την απειλή του Γ’ Ράιχ όλοι οι Εβραίοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των στόχων τους. Στην έπαυλη θα γνωρίσει τον Ιτσιμέι Φουκούντα, ο οποίος κατάγεται από την Ιαπωνία. Μεταξύ τους θα γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας. Αλλά λόγω της μετανάστευσης, του πολέμου, του ρατσισμού, της διαφορετικής κοινωνικής τάξης τους και του θρησκευτικού πιστεύω τους χάνονται και μένει μόνο μία επικοινωνία αλληλογραφίας μεταξύ τους.
Από ποιον έρχονται οι επιστολές και τα δώρα; Γιατί θα παντρευτεί τον Ναθάνιελ; Που πηγαίνει όταν εξαφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα; Οι όμορφες γαρδένιες από ποιον στέλνονται; Τι περιέχουν τα γράμματα;
Θα το μάθετε όταν διαβάσετε το μυθιστόρημα της. Η Ιρίνα και ο Σεθ θα ξεδιπλώσουν αυτά τα αινίγματα σιγά – σιγά. «Έχουμε πει πολλές φορές πως ήταν γραφτό ν’ αγαπηθούμε, ότι αγαπιόμαστε και σε προηγούμενες ζωές και θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε στο μέλλον».
Πρόκειται για ένα βιβλίο ύμνος στην αληθινή αγάπη, στον έρωτα, στα βαθιά συναισθήματα, στην ουσία, στα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και στις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Εξαιρετική ποιότητα γραφής, άριστη σκιαγράφηση των πολυδιάστατων χαρακτήρων και μία γλυκιά ανάμνηση της ευφορίας και της ευωδίας των συναισθημάτων μας! Πολλά τα διδάγματα και άλλα τόσα τα μηνύματα,τα οποία αποτυπώνει με ιδιαίτερο τρόπο η συγγραφέας στο βιβλίο της! Πρέπει να το επιλέξετε για τη βιβλιοθήκη σας!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου