Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Το Αγκάθινο στέμμα είναι ένα βιβλίο έντονης περιπέτειας που σε κρατάει σε εγρήγορση σε κάθε του σελίδα μέχρι το τέλος περιμένοντας να δεις τα αποτελέσματα των αναζητήσεων των δυο φίλων.
Ο Άγγελος συγγραφέας μυθιστορημάτων  έχοντας χάσει την έμπνευσή του αρχίζει να βλέπει κάποια όνειρα που φαντάζουν τόσο αληθινά, μια γυναίκα που του μιλάει για την μοίρα του που περιμένει να την ανακαλύψει…
Όταν έρχεται σε επαφή με τον παλιό του φίλο Κωνσταντίνο, βυζαντινολόγο στο επάγγελμα, που του ζητάει να συναντηθούν καθώς χρειάζεται την βοήθεια του, ξεκινάει για τους δυο φίλους ένα ταξίδι ανακαλύψεων στην Θράκη, με οδηγό ένα χρυσό δαχτυλίδι με έμβλημα τον δικέφαλο αετό και μια κωδικοποιημένη βυζαντινή επιστολή ενός βασιλικού αγγελιοφόρου, που δεν έφτασε στον παραλήπτη; Μυστήριο, γρίφοι έξω και μέσα σε υπόγειες κατασκευές, βυζαντινοί ναοί με κρυμμένα μυστικά, κατακόμβες, αόρατοι εχθροί και στο βάθος ένα αγκάθινο στέμμα….
Οι δυο φίλοι ακολουθούν τα χνάρια του παρελθόντος και βήμα βήμα προσπαθούν να ανακαλύψουν μια ιστορία θαμμένη βαθιά μες τους αιώνες και να ξαναζωντανέψουν τον θρύλο.
Ένα βιβλίο με έντονο το ιστορικό μυστήριο, καλογραμμένο και με πλοκή που δεν σε αφήνει να σταματήσεις να το διαβάζεις μέχρι να φτάσεις στο τέλος του για να δεις πως  γράφεται το φινάλε της ιστορίας. Με πολλά ιστορικά γεγονότα, και περιγραφές τόπων  ανθρώπων και πραγμάτων που περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και έντονη δράση που δεν σταματάει ποτέ.

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί, και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσει η ιστορία, η δράση και οι όμορφες εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου