Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Δίπλα στη λίμνη” της Susan Johnson

Η πρώτη μου συμβουλή θα είναι να έχετε ένα τετράδιο δίπλα σας και να γράφετε τα ονόματα. Σας το λέω γιατί στην αρχή το πιο πιθανό είναι να μπερδευτείτε. Μετά όμως, καθώς θα ακολουθείτε την ιστορία θα συνηθίσετε και θα μαγευτείτε! Επομένως, η δεύτερη συμβουλή μου είναι να μην εγκαταλείψετε το βιβλίο! Και η τρίτη και τελευταία συμβουλή μου είναι να κατανοήσετε τον Τζόναθαν!
Ο Τζόναθαν θα εγκαταλειφθεί από τη σύζυγό του. Το τραύμα που θα του προκαλέσει αυτή η εγκατάλειψη θα είναι βαθύ. Και πόσο μάλλον όταν το τρίτο πρόσωπο θα είναι γυναίκα... Μετά από πολλά χρόνια γάμου, η γυναίκα του αποφασίζει πως είναι ερωτευμένη με μία γυναίκα. Ναι καλά διαβάζετε! Με μία γυναίκα!
Μετά το διαζύγιο θα καταφέρει να “σταθεί” στα πόδια; Θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του; Θα αδρανοποιηθεί; Θα αφήσει τον εαυτό του; Θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει μία θέση στην ευτυχία; Η ζωή του, ως μεσήλικας, έχει τελειώσει; Θα καταφέρει να βρει τη χαμένη του εμπιστοσύνη στο γυναικείο φύλο; Τα παιδιά του πως θα δουν το ενδεχόμενο να φτιάξει από την αρχή τη ζωή του ο εγκαταλελειμμένος πατέρας τους; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα σας απαντηθούν όταν θα καταφύγει στο σπίτι δίπλα στη λίμνη!
Στην Ελλάδα αυτό το κομμάτι πρόσκεινται ακόμα σε θέμα ταμπού! Έτσι, μπορώ να πω πως η ιστορία μπορεί να σοκάρει αρκετούς αναγνώστες! Παρόλα αυτά όμως πιστεύω πως αξίζει να το διαβάσετε! Είναι από τα λίγα αναγνώσματα, που ο άντρας “θυματοποιείται” και προσκολλάει στο παρελθόν χωρίς να ξέρει αν “πρέπει” να προχωρήσει τη ζωή του και να εμπιστευτεί ξανά τις γυναίκες. Ο ψυχισμός του άντρα ξετυλίγεται με αριστοτεχνικό τρόπο από τη συγγραφέα και αυτό από μόνο του κατατάσσει το βιβλίο σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα αναγνώσματα! Αξίζει να το διαβάσετε, έχοντας όμως ανοιχτές τις κεραίες σας γιατί δεν είναι ένα βιβλίο συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου