Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Μοίρνα ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΤΟΥΚΑΚΗ


Ένα ταξίδι ζωής , μέσα από την σκέψη και τις αναμνήσεις που έρχονται στο μυαλό της ηρωίδας του βιβλίου της Μοίρνας καθώς ταξιδεύει προς κάποιο προορισμό, συντροφιά με τα αγαπημένα της τραγούδια.
Μοίρνα , από το Μοίρα και Νάμα, το κόκκινο γλυκό κρασί  της Μοίρας , έτσι διάλεξε να την βαφτίσει η μητέρα της, για να έχει ένα όνομα ξεχωριστό, να είναι μια και μοναδική.
Μεγάλωσε  σε μια πολυπληθή οικογένεια με ρίζες του παππού Κυριάκου από την Κωνσταντινούπολη και μεγαλωμένη με ιστορίες από αυτή, ζει μέσα στην οικογένεια της την ζεστασιά και την αγάπη που προσφέρει ο ένας στον άλλο, κάτι που στην πορεία της ζωής της θα της λείψει πολύ, κάνει τον αγώνα της ( με υποκινητή τον παππού Κυριάκο) για να σπουδάσει στο εξωτερικό, ερωτεύεται και παντρεύεται και κάποια στιγμή αρχίζει να συνειδητοποιεί πως ο γάμος της έχει βαλτώσει , έχει γίνει μια συνήθεια και τότε έρχεται ξανά ο έρωτας στη ζωή της.
Μια γυναίκα που από νωρίς ενστερνίζεται τα λόγια της μάνας της ότι : ο Θεός κάτι σου δίνει και κάτι σου παίρνει και πορεύεται με αυτό στη ζωή της, έτσι για κάθε χαρά που νιώθει ξέρει ότι θα δώσει κάτι για αντάλλαγμα. Μέσα από τις αναμνήσεις της,   ταξιδεύουμε μαζί της : Ιταλία, Πακιστάν, Νότια Αφρική, Καμερούν, Αργεντινή, Κωνσταντινούπολη, Σύρος , Στερεά Ελλάδα….
Μέσα από τις αναμνήσεις της μας αφηγείται κάθε χαρά αλλά και κάθε πόνο, κάθε λύπη που ένιωσε μετά, ένα αλισβερίσι που νομίζει ότι κάνει με το Θεό , και την πονάει τόσο που δεν αφήνεται στη χαρά γιατί οι λύπες είναι έντονες  την πονούν πολύ και της παίρνουν μακριά ανθρώπους αγαπημένους.
Ένα μυθιστόρημα έντονα τρυφερό, με γέμισε συναισθήματα ένιωσα τον πόνο αλλά και την χαρά της ηρωίδας, μια γραφή που ρέει και σε παρασέρνει στα ταξίδια του νου και της ζωής μέσα από στίχους αγαπημένους.
Ένα βιβλίο με αλήθειες της ζωής και γλυκόπιοτο σαν το κόκκινο γλυκό κρασί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου