Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Η κουζίνα της αγάπης” της Βασιλικής Πιτούλη

Η Σύρμω είναι μία νοικοκυρά, εργαζόμενη, μητέρα και χωρισμένη γυναίκα. Ταυτόχρονα είναι η αδερφή της Λίνας Τάτση, διάσημης παρουσιάστριας ειδήσεων.
Τι είναι αυτό που χωρίζει τις δύο αδερφές; Γιατί μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί έντονη ζήλια; Τι έχουν να χωρίσουν μεταξύ τους; Που βρίσκεται το τετράδιο συνταγών της μητέρας τους; Θα καταφέρει η κάθε μια τους να φτιάξει τη ζωή της; Μπορεί ένας γονιός να ξεχωρίσει τα παιδιά του;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου της συγγραφέως Βασιλικής Πιτούλη. Επίσης, πολλά τα συναισθήματα που θα γεννηθούν στον αναγνώστη όπως η αγάπη, η στοργή, η απογοήτευση, ο θυμός, η οργή, η αδικία και η εμπιστοσύνη.
Η ιστορία του είναι αρκετά σύγχρονη, πολυεπίπεδη, συγκινητική και ρεαλιστική. Οι αδελφικοί δεσμοί ξεδιπλώνονται και μας δείχνουν περίτρανα ότι πίσω από κάθε προβληματική σχέση αναδύεται το παιδικό παρελθόν και η στάση των γονιών απέναντι στα παιδιά του. Όταν ένας γονέας διαχωρίζει τα παιδιά του, οι σχέσεις καταρρέουν και μεταξύ τους μπορεί να αναπτυχθεί από το συναίσθημα της ζήλιας μέχρι αυτό του μίσους.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η κουζίνα και η μαγειρική, οι οποίες μπορούν να αναπτύξουν το αίσθημα της αγάπης σε όλων των ειδών τις σχέσεις. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε, δηλαδή ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι.
Η γραφή της συγγραφέως είναι ιδιαιτέρως χιουμοριστική και καυστική σε αρκετά σημεία, κάνοντας την ανάγνωση διασκεδαστική και με αμείωτο ενδιαφέρον!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου