Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Το νησί της τρέλας” του Γιώργου Μελισσαρόπουλου

Στο νησί Τζαμάουα η Καλαμαρένια πουλάει το παγωτό σε όλα τα ζώα του. Φτιάχνει συνεχώς νέες γεύσεις και όλοι μένουν ενθουσιασμένοι. Το παγωτό φιστίκι, η βανίλια, το βερίκοκο, η σοκολάτα και πολλές άλλες γεύσεις γίνονται ανάρπαστες! Ο Μπανανέος πάντα δίνει την παραγγελία του λίγο πριν εξαντληθεί η γεύση που θέλει.
Το μικρό Χταποδίνι είναι συνέχεια δίπλα στην Καλαμαρένια. Μία ιδιότητά του όμως θα γίνει αντιληπτή όταν στο νησί θα εισβάλλει ο πειρατής Πρασογένης με τους παπαγάλους του.
Τι μπορεί να ζητάει ένα πειρατικό καράβι στο νησί; Ποιος είναι ο σοφός Ναυαγογέροντας και ποιος ο απόμακρος και αινιγματικός Σαγονιάρης; Θα τα καταφέρουν η έξυπνη Καλαμαρένια, ο γενναίος Μπανανέος και όλη η υπόλοιπη παρέα να σώσει το νησί τους από τους τρομερούς και απαίσιους πειρατές;
Μία διασκεδαστική και χιουμοριστική περιπέτεια έρχεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία είναι δομημένη με τη μορφή comics. Ένα ελληνικό commics έρχεται να κερδίσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Τα κείμενα και τις εικόνες ανήκουν στον ταλαντούχο και παγκοσμίου φήμης Γιώργο Μελισσαρόπουλο, ο οποίος υπογράφει με το ψευδώνυμο Meliss.
Τα χρώματα είναι έντονα και η ιστορία ευφυής και ευρηματική. Λάτρεψα κάθε χαρακτήρα, ακόμα και τους κακούς. Επίσης, γέλασα και διασκέδασα με τις γκάφες και το περιπετειώδες πέρασμα στη ζούγκλα του νησιού από το εξαιρετικό και πανέξυπνο τρίδυμο, Καλαμαρένια, Μπανανέος και Χταποδίνι.
Είχα χρόνια να διαβάσω μία ιστορία με τη μορφή comics και με πήγε πίσω στην παιδική μου ηλικία όπου ο Μίκυ Μάους και οι φίλοι του μου κρατούσαν συντροφιά αρκετές φορές στον ελεύθερό μου χρόνο. Όσοι ψάχνουν μία φρέσκια ιδέα από τα κλασικά και αγαπημένα βιβλία comics θαρρώ ότι βρήκαν αυτό που αναζητούν. Διασκεδαστικό, χιουμοριστικό, αστείο, χρωματιστό, περιπετειώδες και ονειρεμένο είναι μερικά από τα επίθετα που κοσμούν αυτό το μοναδικό και όμορφο βιβλίο.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι μόνο η αρχή και ότι θα επακολουθήσουν πολλές ακόμα περιπέτειες με το νησί Τζαμάουα και την αξιολάτρευτη παρέα. Αξίζει να το διαβάσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι! Τρέξτε να το προμηθευτείτε και να βυθιστείτε και εσείς στην ιστορία και στη μοναδική σκιαγράφηση των χαρακτήρων του μοναδικού Γιώργου Μελισσαρόπουλου!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου