Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Ο γίγαντας” του Θοδωρή Παπαϊωάννου

Ο Αχιλλέας αγαπάει πολύ τον αδερφό του και τα παιχνίδια που κάνουν μαζί.
Το σχολείο όμως έχει κάποιες ευθύνες και ο Πάρης, ο αδερφός του Αχιλλέα, όλη μέρα γράφει τις εργασίες που τους βάζει ο δάσκαλός του και όταν τις τελειώνει δεν έχει όρεξη για παιχνίδι γιατί είναι κουρασμένος. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στον Αχιλλέα. Έτσι αποφασίζει να παρακολουθήσει τον γίγαντα – δάσκαλο του αδερφού του.
Παρακολουθώντας τον ο Αχιλλέας θα μάθει τι κάνει ο γίγαντας και θα μπορεί να τα βάλει μαζί του. Άλλοτε ο Αχιλλέας βλέπει τον δάσκαλο του αδερφού του να παίζει μαζί τους στο προαύλιο, να δένει τα κορδόνια, να κουμπώνει τις κουκούλες, να ανοίγει τα κρουασάν και να βάζει τα καλαμάκια στους χυμούς των παιδιών. Και άλλοτε γίνεται γιατρός και ποδοσφαιριστής.
Αλλά δεν του φτάνει το προαύλιο. Πρέπει να ερευνήσει και την αίθουσα. Μόνο που δεν ξέρει τον τρόπο για να μπει μέσα. Ώσπου, ένα απόγευμα η τύχη είναι με το μέρος του... Η συνέχεια στο βιβλίο...
Η ιστορία είναι τόσο όμορφα γραμμένη που καταφέρνει να μαγέψει τους μικρούς μας αναγνώστες. Η σειρά «Χωρίς σωσίβιο» των εκδόσεων Πατάκη αφορά παιδιά της Α' και Β' Δημοτικού. Στόχο έχουν να δώσουν ώθηση στα παιδιά που ξεκινάνε τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού να αποκτήσουν γνώσεις λεξιλογίου, ανάγνωσης και ανάπτυξης της γλωσσικής μάθησης και αντίληψης. Η εικονογράφηση κεντρίζει το μάτι και κάνει διασκεδαστική την ανάγνωση. Στο τέλος υπάρχει η δυνατότητα δραστηριοτήτων όπως είναι συμπλήρωση των κενών, η ζωγραφική και παρατηρητικότητας.
Αναμφισβήτητα, οι μικροί μας αναγνώστες θα ενθουσιαστούν καθώς οι εικόνες θα ταξιδέψουν το μάτι και σε συνδυασμό με το κείμενο θα τους δώσουν τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να αποκτήσουν γνώσεις και να εντρυφήσουν τη σκέψη.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου