Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Σενάρια στο θέατρο της ζωής – Διηγήματα & Θεατρικά” της Λίτσας Καποπούλου

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελείται από 17 διηγήματα και θεατρικά. Το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Κάθε διήγημα σε μαγεύει για διαφορετικούς λόγους. Όλα έχουν να πουν κάτι στον αναγνώστη και να του προκαλέσει κάποια έκρηξη συναισθημάτων.
Εκτός από τα διηγήματα, στο τέλος θα βρεθούμε μπροστά σε μία έκπληξη. Πέντε τραγούδια, των οποίων τους στίχους έχει γράφει η συγγραφέας Λίτσα Καποπούλου και τη μουσική σύνθεση έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος Βασίλης Παπακώστας. Αυτά τα πέντε τραγούδια μπορεί να τα ακούσει ο κάτοχος του βιβλίου μέσω της QR CODE, τον οποίο θα βρει εντός του.
Τα αγαπημένα μου διηγήματα είναι “Αρτοποιείον Ο Αρίστος”, “Η ανταποκρίτρια από το Χαρτούμ”, “Ξόρκια”, “Το διάλειμμα” και “Οι αξιαγάπητοι σκουπιδόγατοι”. Όλα τους κατάφεραν να αγγίξουν μία ευαίσθητη χροιά της ψυχής μου. Ενώ το θεατρικό “Ρώσικη ρουλέτα”, το οποίο έχει παιχθεί στο σανίδι αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, το κορυφαίο κλείσιμο που θα μπορούσε να γίνει! Η αγωνία, οι εναλλαγές των συναισθημάτων των ηρώων και η σχεδόν κινηματογραφική ροή του αποτελούν τα συστατικά για την επιτυχία του.
Ακόμα και ο τίτλος του βιβλίου “Σενάρια στο θέατρο της ζωής” μας προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει. Γιατί ναι, θα μπορούσαν να ήταν αληθινά κομμάτια της ζωής μας. Γιατί θα μπορούσαμε να ήμασταν η Ντίνα, ο Αρίστος, η Μαίρη, ο Κώστας, ο Κοσμάς κ.ο.κ.
Η γραφή πότε αργή και πότε γρήγορη, αναλόγως τι απαιτεί η ιστορία δεν αφήνει ασυγκίνητους τους αναγνώστες του και ούτε τους κουράζει. Είναι ένας ύμνος για την αγάπη, τη ζωή, την αισιοδοξία και την πίστη!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου