Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Αφαιρέθηκα!” του Θοδωρή Παπαϊωάννου

Ο Αχιλλέας πλέον μεγάλωσε και μετά το βιβλίο “Ο γίγαντας” και τα καμώματά του έρχεται να μας δείξει πως είναι οι μέρες του σχολείου. Τις περισσότερες φορές δεν παρακολουθεί τα μαθήματα αν και τα αγαπημένα του είναι η Μελέτη Περιβάλλοντος, η Μουσική και η Ζωγραφική.
Η αγαπημένη του εποχή είναι η άνοιξη. Τότε τα παράθυρα της αίθουσας είναι ανοιχτά και η σκέψη του επικεντρώνεται έξω στους ήχους των πουλιών, στα γαβγίσματα των σκυλιών και στον κυρ Μανόλη.
Η δασκάλα Αγνή τους διδάσκει μαθηματικά, ο πίνακας ασφυκτιά από τις πράξεις, όπως είναι η πρόσθεση, αφαίρεση, ο πολλαπλασιασμός και η διαίρεση. Και σαν μην έφτανε αυτό πρέπει να ζητήσει από τους μαθητές να πουν τι πράξεις κάνει.
Τι θα γίνει άραγε αν ρωτήσει κάποια στιγμή και τον Αχιλλέα; Θα καταφέρει να απαντήσει σωστά; Τι είναι αυτό που τον κάνει να αφαιρείται; Τι είναι αυτό που του κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον;
Η ιστορία είναι εύθυμη και καταφέρνει να προκαλέσει γέλιο στους μικρούς μας αναγνώστες. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά «Χωρίς σωσίβιο» των εκδόσεων Πατάκη, η οποία ενδείκνυται για παιδιά της Α' και Β' Δημοτικού και στόχο έχει να δώσει ώθηση στα παιδιά που ξεκινάνε τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού να αποκτήσουν γνώσεις αριθμητικής, λεξιλογίου και ανάγνωσης. Επίσης, παρέχει γνώσεις ζωικού βασιλείου και αγάπης για το περιβάλλον και τις υπόλοιπες οντότητες που κατοικούν με τους ανθρώπους στη γη.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου