Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Όταν γελάει ο Ουρανός 2” της Άννας Ιακώβου

Δέκα ιστορίες μας προσφέρει η συγγραφέας μέσω του νέου της βιβλίου. Κάθε ιστορία είναι διαφορετική μεταξύ τους αλλά όλες εμπεριέχουν και ένα θαύμα και κάθε θαύμα έχει και ένας Άγιος. Όλες μας κλείνουν το μάτι και περιμένουν να τις γνωρίσουμε.
Πολλές ιστορίες αποτελούν τη συγκεκριμένη έκδοση. Αρνάκια, ιερείς, κατσικούλες, αμπέλια, κροκόδειλοι, άρτοι, Τούρκοι, γαϊδουράκια, γατούλες, στρείδια, κλέφτες και άλλα αποτελούν τις ιστορίες που συνθέτουν το δεύτερο βιβλίο της σειράς.
Πρωταγωνιστές είναι άγιοι και θαύματα. Κάθε ιστορία έχει και ένα μήνυμα, ένα δίδαγμα. Όλες μαζί αποτυπώνουν στην καρδιά των αναγνωστών την έννοια της αγάπης, της πίστης, της ελπίδας και της προσευχής.

Η εικονογράφηση, δια χειρός Αγγελικής Δελεχά, προσθέτει στο κείμενο της συγγραφέως, Άννα Ιακώβου, μία ζεστασιά, μια προσμονή και μιας θαλπωρής, αγαθά άυλα που ο Θεός μπορεί να προσφέρει στους πιστούς του. Η χρωματική παλέτα και τα χαμογελαστά πρόσωπα καταφέρνουν να κερδίσουν τα παιδιά και να τα δείξουν τον ενάρετο τρόπο ζωής της Ορθοδοξίας και της Χριστιανοσύνης.
Οι εκδόσεις Άθως για ακόμα μία φορά προσφέρουν στους αναγνώστες τους ένα προσεγμένο βιβλίο και τις αρχές της πίστεως και της αγάπης. Όλες οι ιστορίες μας μιλάνε στην καρδιά και στην ψυχή μας! Αξίζει να δώσουμε προσοχή στο κείμενο και να δούμε ότι η αγάπη του Θεού είναι απεριόριστη αν και εμείς τον αγαπήσουμε και κατανοήσουμε τα λάθη μας, προσπαθώντας να γίνουμε ενάρετοι και σωστοί άνθρωποι και συνάνθρωποι!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου