Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Συζητώντας με την Αγγελική - Χριστίνα Κρίμπαλη

Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;

Α.Χ.Κ.: Αν και μπορεί να φανεί κάπως παράτυπη η απάντηση, ωστόσο ο αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς! Λατρεύω τη μαγική γραφή του που σε μεταφέρει σε παραμυθένιους κόσμους! Όσον αφορά δε την ενήλικη λογοτεχνία, αγαπημένη συγγραφέας μου η Κική Δημουλά, Μάρω Βαμβουνάκη και η Έυα Ομηρόλη


Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Α.Χ.Κ.: Ειλικρινά, δεν θυμάμαι το πρώτο βιβλίο που διάβασα… διάβαζα από πολύ μικρή ηλικία οτιδήποτε αποτυπωνόταν σε λέξεις- περιοδικά, κόμικς, βιβλία… Αγαπούσα την ανάγνωση, οι λέξεις αποτελούσαν για εμένα από πάντα το «μαγικό κλειδί» για νέες διαστάσεις! Θυμάμαι ωστόσο πως μου άρεσαν περιπετειώδη βιβλία όπως «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» ή το «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» του Ιούλιου Βερν!


Ερώτηση 3η: Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

Α.Χ.Κ.: Στην κυριολεξία της έκφρασης, ουσιαστικά τίποτα συγκεκριμένο δεν με «ώθησε- παρακίνησε» στη συγγραφή. Από όταν διδάχθηκα τη γραφή, θυμάμαι τον εαυτό μου να αναζητά ένα μολύβι και ένα χαρτί για να «ζωγραφίσει» φράσεις και λέξεις. Τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου ζωγράφιζαν σχήματα και εγώ λέξεις! Ήταν η φυσική προέκταση έκφρασης για εμένα η γραφή και μετέπειτα η συγγραφή, ένα πολύ οικείο κομμάτι μου….


Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Pr8ject Η αφύπνιση”;

Α.Χ.Κ.: Η ερώτηση αυτή με δυσκολεύει λίγο… Το λέω με κάθε ταπεινότητα αυτό, όμως αισθάνομαι πως το «Pr8ject Η Αφύπνιση» θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια νέα κατηγορία βιβλίων, η οποία συνάδει πολύ περισσότερο με την εποχή που διανύουμε και τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν μπορούσε το ίδιο το «Pr8ject Η Αφύπνιση» να απαντήσει αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι πως θα αυτοχαρακτηριζόταν ως «Ενεργειακό Αυτογνωσιακό μυθιστόρημα»!


Ερώτηση 5η: Πώς σας γεννήθηκε η ιδέα να γράψετε το συγκεκριμένο πόνημα;

Α.Χ.Κ.: Η αλήθεια είναι πως το «Pr8ject Η Αφύπνιση» υπήρξε ελάχιστα ως «ιδέα», δηλαδή νοητική παράσταση και πολύ περισσότερο εμφανίστηκε εντελώς αναπάντεχα ως «έμπνευση», εσωτερική πνοή που χρειαζόταν να εκδηλωθεί προς τα έξω. Εργαζόμενη δεκαέξι συναπτά έτη ως θεραπεύτρια, πάρα πολλοί μοναδικοί θεραπευόμενοι με τίμησαν με τη παρουσία τους και με βοήθησαν να εξελιχτώ μαζί τους. Το «Pr8ject» λοιπόν φέρει φόρο τιμής για όλους εκείνους τους εκλεκτούς συνοδοιπόρους ,που η ζωή έφερε κοντά μου με το ρόλο των θεραπευόμενων. Μέσα από τις δικές τους διηγήσεις, όλα αυτά τα χρόνια, το βιβλίο κυοφορούταν στη καρδιά μου χωρίς να το γνωρίζω. Όταν πια ήταν έτοιμο να γεννηθεί, αισθάνθηκα πλέον πως η μυθιστορηματική του μορφή, η ενεργειακή δομή και σύνθεση του, καθώς και η αλήθεια που έκρυβε μέσα του, θα μπορούσε να προσφέρει σε πολλούς ακόμη άγνωστους μα τόσο γνωστούς συνανθρώπους- συνοδοιπόρους μου. Θα μπορούσε να προσφέρει μια αυτογνωσιακή πυξίδα αγάπης & ελπίδας.


Ερώτηση 6η: Η Αυγουστία θα γνωρίσει τον Αντώνη μέσω facebook. Τα τελευταία χρόνια πολλές γνωριμίες έχουν γίνει μέσω αυτού του κοινωνικού μέσου δικτύωσης. Μία τέτοια γνωριμία μπορεί να καταλήξει άλλοτε σε ερωτική σχέση, άλλοτε σε φιλική και άλλοτε σε μία παρενόχληση με απρόοπτες συνέπειες. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν μία τέτοιου είδους γνωριμία και όχι αυτή της “κλασικής” και πατροπαρόδοτης οδού;

Α.Χ.Κ.: «Τα πάντα ρει», έλεγε ο Ηράκλειτος! «Nothing is absolute, everything changes, everything moves, everything revolutionizes…», έλεγε η Frida Kahlo! Το Facebook αποτελεί ένα γνήσιο, έφηβο πλέον παιδί της σύγχρονης τεχνολογίας. Γιατί η τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται και στο μέλλον θα «γεννηθούν» καινούρια τεχνολογικά επιτεύγματα. Κάποτε υπήρχε το συμβατικό σταθερό τηλέφωνο (ίσως ένα και μοναδικό στο μπακάλικο της γειτονιάς) ως μέσο επικοινωνίας. Στις μέρες μας η επικοινωνία μέσω του Facebook θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι σαν απόγονος των αλλοτινών επικοινωνιακών μέσων. Η ουσία ωστόσο που θα έπρεπε να τονίσουμε, δεν βρίσκεται στην ύπαρξη του κάθε μέσου αλλά στην ορθή διαχείριση του! Η επικοινωνία μέσω Facebook είναι άμεση, απλή, γεφυρώνει χρονικές και χιλιομετρικές αποστάσεις, αποτελεί ένα σύγχρονο επικοινωνιακό «εργαλείο». Όταν όμως το εργαλείο αυτό κάποιοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν δίχως να γνωρίζουν το χειρισμό του, με αρνητικές προθέσεις και λανθασμένες προσδοκίες, τότε αυτό μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό. Τα πάντα γύρω μας χρήζουν το σεβασμό μας, πολύ περισσότερο ο ίδιος μας ο Εαυτός!


Ερώτηση 7η: Στην ιστορία του βιβλίου σας η κεντρική ηρωίδα θα βιώσει συναισθήματα, αρνητικά και θετικά. Πόσο σημαντικά είναι, κατά τη γνώμη σας τόσο ως άτομο όσο και ως της ιδιότητας της Ψυχολόγου που κατέχετε, αυτά για την εξέλιξη του ανθρώπου και την ωρίμανση που χρειάζεται ως εφόδια στη ζωή του;

Α.Χ.Κ.: «Συναίσθημα είναι η ευάρεστη ή δυσάρεστη ψυχική κατάσταση που συνοδεύεται από ελαφριές μεταβολές των λειτουργιών του οργανισμού και είναι αποτέλεσμα κάποιου γεγονότος ή εμπειρίας», σύμφωνα με τον ίδιο ορισμό της λέξης. Τα αποτελέσματα συγκεκριμένων βιωμάτων λοιπόν, προκαλούν συναισθήματα. Το ρήμα «βιώνω», σημαίνει ζω μια κατάσταση ή ένα γεγονός με συνειδητό και έντονο τρόπο. Και ΖΩ σημαίνει βρίσκομαι στη ζωή! Και τι άλλο είναι η ζωή πέρα από ένα φωτεινό σχολείο πολλαπλής ύλης για γνώση, εξέλιξη, αυτογνωσία, συνείδηση & επίγνωση; Τα συναισθήματα λοιπόν και πολύ περισσότερο, τα μαθήματα που διδασκόμαστε από αυτά, είναι οι καθηγητές μας! Ή αλλιώς, όπως αντιλαμβάνεται και η Αυγουστία κάποια στιγμή, «..η ΛΥΠΗ είναι ΠΥΛΗ προς τον Παράδεισο!».


Ερώτηση 8η: Θεωρείτε ότι ο άνθρωπος καθοδηγείται από μία ανώτερη δύναμη, είτε αυτή ονομάζεται Θεός, είτε Σύμπαν, είτε Μοίρα ή ο ίδιος φέρει όλη την ευθύνη για τους δρόμους που αποφασίζει να ακολουθήσει;

Α.Χ.Κ.: «Μέχρι να κάνεις το ασυνείδητο, συνειδητό, εκείνο θα κατευθύνει τη ζωή σου κι εσύ θα το ονομάζεις Μοίρα», είχε πει ο Ελβετός Ιατρός και Ψυχολόγος Carl Jung. «Το ασυνείδητο έχει αιώνια φύση και ενώ εμείς μετράμε το χρόνο μας σε χρόνια, το ασυνείδητο τον υπολογίζει σε χιλιάδες χρόνια…. Το ασυνείδητο είναι η άγραφη ιστορία της ανθρωπότητας από αδιανόητους χρόνους». «Η Συνείδηση ή τουλάχιστον η ανεπεξέργαστη πρώιμη μορφή της θεωρείται πως είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα του σύμπαντος, που υπάρχει από την πρώτη στιγμή του σύμπαντος κατά τη διάρκεια του Big Bang. Σε ένα τέτοιο σύστημα, η πρώτο-συνειδησιακή εμπειρία είναι μια από τις βασικές ιδιότητες της φυσικής πραγματικότητας προσπελάσιμη από τις κβαντικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου», σύμφωνα με τον σύγχρονο επιστήμονα Δρ Robert Lanza. Ταπεινή μου αίσθηση λοιπόν, πως είναι πλέον συνετό να μάθουμε να αποφεύγουμε τη διχοτομία του νου μας, «ή το ένα ή το άλλο» και να αρχίσουμε να βιώνουμε την πραγματικότητα μας μέσω της «σύνθεσης». Ο άνθρωπος λοιπόν ως ων πολυδιάστατο, όντως καθοδηγείται από μια ανώτερη δύναμη, η οποία ωστόσο εσωκλείεται εντός του, εκπορευόμενη από φυσικούς νόμους και αρχές που πολύ πρόσφατα η σύγχρονη κβαντική Φυσική προσπαθεί να κατανοήσει και ερμηνεύσει. Αυτή η τοποθέτηση λοιπόν τον θέτει Συν-δημιουργό της ζωής του και ολόκληρου του Σύμπαντος!


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Α.Χ.Κ.: Καταρχήν θα επιθυμούσα να τους ευχαριστήσω πολύ, που από το ράφι κάποιου βιβλιοπωλείου, «κάτι» εσωτερικά τους παρότρυνε να απλώσουν το χέρι προς το « Pr8ject η Αφύπνιση» και να το «αγκαλιάσουν». Επειδή τα πάντα είναι συγχρονικότητες, είμαι σίγουρη πως η επιλογή τους αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία! Επιπλέον, εύχομαι να ανακαλύψουν σύντομα τη φωτεινή πλευρά της «Αυγουστίας» που ενυπάρχει μέσα σε όλους, ενσωματώνοντας εξίσου με αγάπη και την λιγότερο φωτεινή. Γιατί, όπως διδάσκεται κάποια στιγμή και η ίδια η Αυγουστία, «… τίποτα δεν χάνεται, μα κρατάει για πάντα η Αγάπη που γυρεύουμε, η Αγάπη που ποθούμε, η Αγάπη που όλοι κλάψαμε μέχρι να ενθυμηθούμε πως:
«...η Αγάπη Είμαστε!»


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Α.Χ.Κ.: Αυτή τη στιγμή ως «πρωτάρα» στο συγγραφικό μου ρόλο, πραγματικά ζω και απολαμβάνω το πρωτόγνωρο αυτό ταξίδι στη χώρα της συγγραφής! Ευγνωμονώ το « Pr8ject Η Αφύπνιση» για την ευκαιρία που μου έδωσε να υλοποιήσω ένα ακόμη από τα παιδικά μου όνειρα και έχω τη Πίστη πως τη κατάλληλη στιγμή, μια νέα «εσωτερική πνοή» θα με επισκεφτεί, για να Συν-δημιουργήσουμε με Φως μία νέα ιστορία από πολύχρωμες λέξεις και νοήματα!


Β.Δ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδο το βιβλίο σας!!!

Α.Χ.Κ.: Εγώ σας ευχαριστώ για τη τιμή που μου κάνατε να ζήσω τη πρωτόγνωρη εμπειρία της συνέντευξης! Εύχομαι πάντα Φως!
 
 
 
 
 
Η Αγγελική-Χριστίνα Κρίµπαλη γεννήθηκε την ηλιόλουστη Παρασκευή & 13 του 1976. Έκτοτε η λάµψη του Ήλιου έγινε η µεγάλη της «αδυναµία»… και δύναµη.
Καθώς µεγάλωνε, δεν έπαψε στιγµή να διακρίνει τη λάµψη αυτή και στους ανθρώπους γύρω της. Μόνο που συνειδητοποίησε πως πολλοί από αυτούς, δεν γνώριζαν πως «έλαµπαν» επίσης… Κι έτσι άξαφνα συναντήθηκε µε το σκοπό της Ζωής της: την ενθάρρυνση και καθοδήγηση των συνανθρώπων της προς το δικό τους Φως!
Αποφάσισε να σπουδάσει Ψυχολογία. Ειδικεύτηκε στην Εργασιακή Ψυχολογία, στη Συστηµική Οικογενειακή Θεραπεία, στη θεραπευτική Ύπνωση, ενώ δεν έπαψε ποτέ να παρακολουθεί και να συµµετάσχει σε επιµορφωτικές εκπαιδεύσεις και σεµινάρια. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της για τη φύση της Ψυχής την οδήγησε στον κόσµο των Εναλλακτικών – Ενεργειακών Θεραπειών, όπως το Reiki, τη Ρεφλεξολογία, το THETA healing, την Ayurveda, στα οποία εκπαιδεύτηκε κι έχει εντάξει στον ολιστικό πλαίσιο που εξασκεί ως θεραπεύτρια.
Ευγνωµονεί καθηµερινά για την παρουσία του εντεκάχρονου γιου της, Άγγελου, στη ζωή της, του «σοφότερου Δασκάλου της» όπως τον αποκαλεί.
Επικοινωνήστε µαζί της στο angelakrimbali@gmail.com
(2018) PR8JECT, Εκδόσεις Πηγή
 
 
 
 
 
 PR8JECT
Ένα βιβλίο για τον έρωτα, το δράμα, τη χαρά και τα πάθη… Ένα βιβλίο για τους ανθρώπους και τις ψυχές τους… Μα πάνω από όλα ένα Αυτογνωσιακό Ψυχολογικό Μυθιστόρημα για την αλήθεια της Αγάπης που όλοι μας αναζητούμε ακατάπαυστα.
Συχνά, ακόμα κι αν τη βρίσκουμε, καταλήγουμε απογοητευμένοι. Κι αυτό γιατί συνηθίζουμε να αγνοούμε το πιο βασικό. Όμως η Αυγουστία, η ηρωίδα του βιβλίου, θα αναλάβει εν αγνοία της το πιο δύσκολο και αξιέπαινο εγχείρημα: να μας ενθυμήσει την Αλήθεια!
Ένα ανατρεπτικό βιβλίο που ξεπερνά τα καθιερωµένα! Ένα Αυτογνωσιακό Ψυχολογικό Μυθιστόρηµα που παρακάµπτει τα δύσκαµπτα ψυχολογικά όρια & τις έννοιες. Με µουσική στους τίτλους, έντονες λέξεις, πλαισιωµένες φράσεις, µελωδία στο background.
Ένα «PR8JECT» που, παρακάµπτοντας τον χρόνο και τον χώρο, συµφιλιώνει τις δυσκολίες αναγνωστών µε διαταραχή ελλειµµατικής προσοχής κι άλλες αναγνωστικές ιδιαιτερότητες, ανατρέπει «παγιωµένες» αξίες και ιδανικά, µετουσιώνοντας για όλους µας την ανάγνωση στο απόλυτο βίωµα της Ψυχής…
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου