Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Η τριλογία της συνωμοσίας 3 – Ως τα πέρατα του κόσμου” της Maggie Hall

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της ιστορίας είναι πλέον γεγονός. Η τελική αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Η Έιβερι έχασε όλα όσα αγαπούσε στη ζωή της. Η μητέρα της δεν ζει και η οικογένειά της ευθύνεται για όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον Κύκλο. Οι Δώδεκα γίνονται Δεκατρείς και την Δέκατη τρίτη οικογένεια την αποτελούν η Έιβερι και ο Στέλαν.
Το αίμα τους, προκαλεί τον ιό και είναι θανάσιμο. Μία σταγόνα μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να βρουν θεραπεία για τον ιό πριν να είναι αργά. Και φυσικά, πριν τη βρουν άλλοι. Ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουν είναι να βρουν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Θα τα καταφέρουν; Ο Τζακ και η Έλοντι τι ρόλο παίζουν στην ιστορία; Ποιος κρύβεται πίσω από τις τελευταίες εξελίξεις; Ποιος χειραγωγεί ορισμένα πρόσωπα; Ποιον θα διαλέξει η Έιβερι, τον Τζακ ή τον Στέλαν; Πώς γίνεται να αλλάξει τόσο πολύ η Έιβερι; Θα θελήσει να παραμείνει στον Κύκλο; Θα μυηθεί σε αυτόν; Οι οικογένειες θα τους πιστέψουν όταν θα τους δώσουν τις αποδείξεις για να πεισθούν ότι δεν ευθύνονται αυτοί για όλες τις επιθέσεις και το θανατικό που έχει σκορπίσει στις χώρες τους; Θα καταφέρουν να φτάσουν πρώτοι στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Θα ανακαλύψουν τη λύση του μυστηρίου; Τι σχέση είχε ο Μέγας Ναπολέοντας με τον Μέγα Αλέξανδρο; Θα καταφέρει η Έιβερι και η παρέα της να σώσουν τον κόσμο ή θα σημάνει το οριστικό τέλος του κόσμου και τον επερχόμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;
Η Έιβερι αλλάζει. Από μία ανέμελη και άνευ ευθυνών έφηβη μετατρέπεται σε μία δυναμική και ώριμη γυναίκα. Άλλωστε, οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει είναι πολλές και απαιτούν σκέψη και στρατηγική. Δίπλα της στέκονται ακοίμητοι φρουροί ο Στέλαν, ο Τζακ και η Έλοντι. Ένας όμως μπορεί να σταθεί δίπλα της ως αληθινός σύζυγος και σύντροφος. Το ποιος θα είναι αυτός δεν έχετε άλλη λύση παρά να το διαπιστώσετε διαβάζοντάς το.
Το τελευταίο βιβλίο είναι και αυτό που κατέχει την πλειοψηφία της αληθινής και σκληρής περιπέτειας. Θα χρειαστεί να τα βάλει με όλους για το γενικό καλό. Αλλά θα βρεθεί σε ένα δίλημμα. Οικογένεια ή κοινωνικό συμφέρον; Δύσκολο το μονοπάτι που θα χρειαστεί να περπατήσει. Πολλά και τα κοινωνικά θέματα που καλείται να μας αναδείξει η συγγραφέας. Η αγάπη είναι και πάλι ο κοινός παρονομαστής για κάθε ενέργεια που πραγματοποιεί. Η περιπέτεια και η ένταση ανεβάζουν τους χτύπους της καρδιάς κάθε αναγνώστη. Οι κώδικες, και σε αυτό το βιβλίο, έχουν την τιμητική τους. Καλούμαστε και εμείς να συμμετάσχουμε σε όλο αυτό. Αν και ορισμένα γεγονότα θα ήθελα να εξελιχθούν αλλιώς δεν μπορώ να πω ότι δεν λάτρεψα τη γλυκιά Έιβερι. Γνώρισα ακόμα καλύτερα τους ήρωες της ιστορίας και έκανα μία φωτεινή κατάδυση στην ψυχή τους. Ερωτεύτηκα περισσότερο κάποιους χαρακτήρες και απογοητεύτηκα με τις επιλογές και την ουδετερότητα άλλων. Ορισμένοι ήταν δυναμικοί και άλλοι φοβήθηκαν και κρύφτηκαν πίσω από τις σκιές τους. Το κλείσιμο μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε εν μέρει και η νέμεσις αποδόθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αναμφίβολα όμως θα περιμένω το επόμενο μυθιστόρημά της καθώς η γραφή της με έχει μαγέψει σαν τις σειρήνες της αρχαίας Ελλάδας.





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου