Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Χωρίς πάγο” του Γιώργου Οικονόμου

Ο Φάνης Ντούρος είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ. Οι υποθέσεις του στηρίζονται στις απιστίες των συζύγων. Ανέκαθεν, όνειρό του ήταν να καταφέρει να εξιχνιάσει μία υπόθεση δολοφονίας. Και να που η ζωή του δίνει αυτή τη δυνατότητα, καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης του ζητάει να βοηθήσει σε μία περίεργη υπόθεση.
Μία επώνυμη γυναίκα δολοφονείται. Ο σύζυγός της είναι ένας ισχυρός παράγοντας των media. Μόνο που θέλουν να γίνουν όλα πριν φτάσει η είδηση στα ΜΜΕ και η ιστορία γίνει βορά στα θηρία.
Τελικά θα καταφέρει ο Φάνης να ανακαλύψει τον δολοφόνο; Πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους; Υπάρχει κάποιος κατά συρροήν δολοφόνος ή μήπως αφορά θέμα εκδίκησης; Τι κρύβει αυτή η ιστορία;
Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί. Η γραφή του συγγραφέα καταφέρνει να κρατήσει σε εγρήγορση τον αναγνώστη. Το αστυνομικό στοιχείο είναι διάχυτο καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Οι εναλλαγές είναι πολλές ακόμα και οι πιθανοί ύποπτοι. Επίσης, η αγωνία και το σασπένς δημιουργούν ένα όμορφο αστυνομικό μυθιστόρημα. Για πρώτη συγγραφική απόπειρα θεωρώ ότι ο συγγραφέας τα καταφέρνει περίτρανα.
Αν λοιπόν αναζητάτε ένα ελαφρύ, ευχάριστο, γρήγορο και ανατρεπτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, τότε το “Χωρίς πάγο” είναι αυτό που ζητάτε. Αναμφισβήτητα, οι φαν του είδους θα το αγαπήσουν και οι νέοι αναγνώστες που μπαίνουν κάνοντας τα πρώτα βήματά τους σε αυτού του είδους της λογοτεχνίας θα ενθουσιαστούν.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου