Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ασεγκάι (Assegai) - Wilbur Smith



http://www.bell.gr/bookdetails/11/1316/%CE%91%CF%83%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%B9


Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Περιπέτεια
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 01/2010
Σελίδες : 544  
ISBN: 978 960 450 976 8
Εκδόσεις: Bell

Ebook Site: http://www.bell.gr/bookdetails/11/1316/%CE%91%CF%83%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%B9


Τον Smith τον "γνώρισα" από το συγκεκριμένο βιβλίο, που ενθουσιάστηκα πόσο εύκολα με ταξίδεψε στη μακρινή Αφρική στην πρώτη δεκαετία του 1900 και μου σύστησε τον ήρωα του.

Ο ανθυπολοχαγός Κόρτνεϊ είχε εγκαταλείψει το βρετανικό στρατό κι έχει γίνει κυνηγός μεγάλων ζώων και οδηγεί πλούσιους Ευρωπαίους και Αμερικανούς σε σαφάρι στις περιοχές των Μασάι.

Ένας από τους πελάτες του είναι ο γερμανός κόμης Ότο φον Μέερμπαχ και η ερωμένη του, Εύα.

Όμως ο Κόρτνεϊ έχει μια κρυφή ιδιότητα, ο θείος του που είναι διοικητής των βρετανικών δυνάμεων της Ανατολικής Αφρικής, τον έχει στρατολογήσει ως κατάσκοπο για να αποσπάσει από τον κόμη πληροφορίες που ίσως αποδειχθούν σημαντικές στη μεγάλη σύγκρουση που πλησιάζει...και έτσι αρχίζει μια περιπέτεια στην Αφρική με ένα απαγορευμένο αλλά και επικυνδυνο έρωτα !



Αυτό που μου άρεσε στον Smith είναι ότι δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη με επαναλαμβανόμενες καταστάσεις. Γιατί σας ομολογώ πως όταν είδα ότι είναι 500 και βάλε σελίδες, σκέφτηκα πως ίσως με κουράσει.

Ειλικρινά, δεν αντιλήφθηκα τη λεγόμενη "κοιλιά" που παρουσιάζουν τα πολυσέλιδα μυθιστορήματα αλλά η εναλλαγή και εξέλιξη της ιστορίας είναι τόσο φυσική, λες και συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή μπροστά μας.

Δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου