Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η Αλίκη στη χώρα των ψεμάτων Ελένη Δαφνίδη

http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002101/h-alikh-sth-xwra-twn-psematwn


Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό, Χιούμορ, Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 13/06/2013
Σελίδες : 472
ISBN: 978-618-01-0263-5

Εκδόσεις: Ψυχογιός
Book Link: http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002101/h-alikh-sth-xwra-twn-psematwn


Η Αλίκη που δεν είναι Αλίκη, αλλά Μυρτώ που είναι στο σώμα της Αλίκης, που η Αλίκη όμως μπήκε στο σώμα της Μυρτώς που είναι σε κώμα και αυτό έγινε για να μπορέσει η Μυρτώ να μάθει ποιος της έκανε κακό γιατί η Αλίκη δεν είχε τα αποδεικτικά στοιχεία. Σας μπέρδεψα; Το ξέρω.
 
Είναι μια ιστορία με αρκετά κωμικά στοιχεία και με μια ηρωίδα κυριολεκτικά στα πρόθυρα της τρέλας. Και επειδή έχει τρέλα δεν θα το αφήσετε από τα χέρια σας.
 
 

Η ιστορία μας ξεκινά με την Μυρτώ είναι γόνος πλούσιας οικογενείας και εξαιτίας ενός ατυχήματος που βρίσκεται σε κώμα αρκετά μεγάλο διάστημα. Παρόλο που λένε πως όσοι είναι σε κώμα δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό, η Μυρτώ, μας το διαψεύδει.
Μόνιμη επισκέπτρια της, που της εξομολογείται, τα εσώψυχα της είναι η Αλίκη, μια γυναίκα που εργάζεται στο νοσοκομείο και θέλει να πέσει σε κώμα για να γλυτώσει από τα βάσανα της.
 

Ώσπου μια μέρα η ευχή πραγματοποιείται και αλλάζουν σώμα ! Η Μυρτώ είναι στο σώμα της Αλίκης, οπότε ξεκινάει μια περιπέτεια να μάθει ποια είναι η Αλίκη, που μένει, με ποιους μένει, να συνηθίσει το νέο σώμα και τις ιδιαιτερότητες του και μετά να βάλει πλώρη να μάθει πως έγινε το ατύχημα, γιατί και πως μπορεί να εκδικηθεί αυτούς που την περιόρισαν σε κώμα. Παράλληλα με την αναζήτηση των απαντήσεων, προσπαθεί να φτιάξει - ορθοποδήσει τη ζωή της Αλίκης, που μοιάζει σα πύργος από τραπουλόχαρτα.

Υπάρχουν από τη πρωταγωνίστρια καυστικά σχόλια αλλά και χιούμορ αγγίζοντας τα επίπεδα υπερβολής, όμως μιλάμε για μια σουρεαλιστική ιστορία.

Αυτό που ξεχώρισα είναι οι παρομοιώσεις που έκανε και το παιχνίδι με τις λέξεις σε σχέση με τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει η πρωταγωνίστρια.
 
Τα μηνύματα που μου άφησε είναι πως όσο και να θέλουμε να έχουμε εμείς το πάνω χέρι στη ζωή μας είναι απρόβλεπτη, πάντα μα πάντα κάτι θα συμβεί που θα μας ταρακουνήσει.
Θα μας θυμίσει ότι παρόλο τις δυσκολίες, τις ασχήμιες και τις κακουχίες που μπορεί να περνάει ο καθένας μας, στην πραγματικότητα η ζωή είναι όμορφη, φωτεινή, θετική αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας για να το δούμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου