Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Βασίλης Ρουβολής

Ο Βασίλης Ρουβολής γεννήθηκε το 1957 στην Καρδίτσα. Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες. Το 1998 από τις εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ εκδόθηκε το θεατρικό έργο του «Χαρτιά και ζάρια σε φόντο κόκκινο», το οποίο παρουσιάστηκε σε διάφορες θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αστόρια, 2001). Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Το "Χαρτιά και ζάρια σε φόντο κόκκινο" κυκλοφόρησε το 1998 από τις εκδόσεις Δωδώνη και "Το τελευταίο μπλουζ στο καφενείο Ματζέστικ" κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Έναστρον.


"Το τελευταίο μπλουζ στο καφενείο Ματζέστικ"


Mια πόλη απόψε περνάει την τελευταία της νύχτα. Με το που θα ξημερώσει, θα καταστραφεί. Θα την ισοπεδώσουν, για την ακρίβεια, οι μπουλντόζες που έστειλαν από τις χώρες της Εσπερίας για το σκοπό αυτό οι «άλλοι » – «αυτοί », δηλαδή «που λεν ότι ξέρουν».

Στο καφενείο Ματζέστικ ετούτη, την τελευταία νύχτα, ένας απόμαχος ναυτικός ξαναζεί τη ζωή του από τότε που αυτός και οι δικοί του ήρθαν σε αυτή την πόλη ξεριζωμένοι απ’ τη Σμύρνη. «Οθόνη η τζαμαρία του Ματζέστικ, κάμερες τα μάτια του καπετάνιου».

«Κι αν ισοπεδώσουν την πόλη μας, εμείς πάλι θα την ξαναχτίσουμε, θα ιδιείς. Αλλιώτικα αυτή τη φορά. Κι όσο οι εξουσίες θα γκρεμίζουν και θα ισοπεδώνουν, οι λαοί, που θα συνεχίσουν να ονειρεύονται, θα χτίζουν».



"Χαρτιά και ζάρια σε φόντο κόκκινο"
Έργο χαρακτήρων το "Χαρτιά και ζάρια σε φόντο κόκκινο" καταγράφει με το λόγο που αυτοί εκφέρουν την απλοϊκότητα της τελματωμένης καθημερινότητάς τους. Αλλά και έργο καταστάσεων, μέσα από τις οποίες τα καθημερινά και εντελώς προβλέψιμα γεγονότα ανατρέπονται απρόσμενα από ανεπιθύμητους και ενίοτε απρόσκλητους επισκέπτες.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου