Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Κριτική Βιβλίου "Θάλασσες μας χώρισαν" της Ιφιγένεια Τέκου



Θάλασσες μας χώρισαν... αλήθεια χωρίζει ποτέ η απόσταση; Πιστεύω πως όχι... η απόσταση των καρδιών μόνο χωρίζουν όχι οι χιλιομετρικές.
Το βιβλίο μας μεταφέρει στη Σύμη, όπου ένα απρόσμενο και δυσάρεστο γεγονός εξαναγκάζει την οικογένεια Γεωργά να εγκαταλείψει το νησί και να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.
Εκεί αρχικά οι δύο αδερφές, Παρασκευούλα και Ελπίδα, θα μονιάσουν, έστω και για λίγο. Δύο αδερφές με πολλές διαφορές μεταξύ τους. Η Παρασκευούλα, ντροπαλή, πανέμορφη αλλά πολύ ευαίσθητη και ευάλωτη. Η Ελπίδα, σκληρή, απόμακρη και απλά όμορφη.
Η Παρασκευούλα θα ερωτευτεί και θα παντρευτεί τον αγαπημένο της μετακομίζοντας στην Αλεξάνδρεια.
Η Ελπίδα θα παντρευτεί κάποιον που δε θέλει προκειμένου να καταλαγιάσει το άσβεστο πάθος που έχει για το γαμπρό της και άντρα της αδερφής της. Οι ζωές των δύο αδερφών περιπλέκονται.
Πάθη, ίντρικες, αγάπη, μίσος, απόγνωση και απογοήτευση. Πόσο κοντά μας είναι η ευτυχία πολλές φορές αλλά δεν τη βλέπουμε; Εθελοτυφλούμε και γυρνάμε την πλάτη μας στην αγάπη, στη στοργή και στην ευτυχία γιατί το πάθος μας γίνεται εμμονή. Μήπως όμως όταν το δούμε είναι αργά; Ή ποτέ δεν είναι αργά για συγχώρεση και ένα αληθινό χάδι; Πως μπορεί μία στιγμή να τινάξει τις ζωές τις δικές μας αλλά και των έμμεσα ενδιαφερόντων στον αέρα; Η καταστροφή μπορεί να είναι μεγάλη αλλά μπορούν να επωλουθούν οι πληγές; Η καρδιά πόσες αλήθειες και πόσο πόνο μπορεί να αντέξει; Διαβάστε το βιβλίο για να βιώσετε τα αληθινά συναισθήματα που κρύβονται μερικές φορές στις ψυχές των ανθρώπων χωρίς να ειπωθούν ποτέ.






Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου