Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Η αμαρτία της ομορφιάς” Σόφη Θεοδωρίδου

Τελικά η ομορφιά είναι αμαρτία; Η ζήλεια μέχρι που μπορεί να φτάσει; Το μίσος πωε γίνεται να κατοικεί τόσο απροκάλυπτα στις ψυχές των ανθρώπων; Ένα βιβλίο που μας δείχνει αυτά τα “τέλεια” αρνητικά συναισθήματα...
Η Ευγενία θα ερωτευτεί τον Θεόφιλο και αυτός θα παθιαστεί μαζί της από το πρώτο της βλέμμα, το οποίο θα τον αιχμαλωτίσει για μία ζωή!
Η Ευγενία πιτσιρίκα, μόλις 17 ετών θα βρεθεί απρόσμενα παντρεμένη μαζί του εξαιτίας του Ελληνοιταλικού πολέμου, στον οποίο θα κληθεί ο Θεόφιλος να πολεμήσει. Θα ζήσουν μαζί μία νύχτα στο πατρικό του σπίτι και μετά θα φύγει μακριά της. Εκεί η Άννα, μητέρα του άντρα της, θα της σταθεί περισσότερο και από μητέρα. Θα της ανοίξει την αγκαλιά της και θα χαθεί στις πελώριες φτερούγες της.
Δυστυχώς όμως, μόνο η μητέρα του Θεόφιλου θα έχει την πλήρη αποδοχή της. Η αδερφή του, Ευανθία, θα της φερθεί με τον χειρότερο τρόπο μιας που το μίσος θα ριζώσει μέσα της για ένα κορίτσι, το οποίο δεν έχει φταίξει πουθενά εκτός ίσως στο ότι ο αδερφός της την αγάπησε με πάθος.
Ένα ακόμα βιβλίο, το οποίο μας δείχνει ξεκάθαρα τους χαρακτήρες εκείνης της εποχής και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και χώρισαν την Ελλάδα στα δύο.
Ακόμα μας δείχνει τις επιτπώσεις που έχουν στις ζωές μας αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι το μίσος, η ζήλεια, η μη μεταμέλεια και ο εγωισμός. Τελικά οι άνθρωποι είναι γεμάτοι “αμαρτίες” και μπορούν να βυθίσουν και άλλους ανθρώπους σε συναισθήματα πάθους και τρέλας.






Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου