Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Θάλασσες μας χώρισαν - Ιφιγένεια Τέκου


https://www.dioptra.gr/Vivlio/514/712/Thalasses-mas-xorisan/


Θεματολογία: Ιστορικό Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Ιφιγένεια Τέκου
Ημερομηνία έκδοσης: 11/11/2015
Αριθμός σελίδων:376
ISBN: 978-960-364-945-8
Εκδόσεις: Διόπτρα

Book Link: https://www.dioptra.gr/Vivlio/514/712/Thalasses-mas-xorisan/

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από δυο κορίτσια, δυο αδερφές. Η Παρασκευούλα που είναι όμορφη, λαμπερή και τραβά πάντα τα μάτια, όλων, επάνω της. Η Ελπίδα αν και όμορφη, είναι πολύ χαμηλών τόνων, εσωστρεφής και περνά απαρατήρητη. Πολλές φορές θα δούμε τη μητέρα της, να λέει ότι δεν μπορεί να την καταλάβει.
 
Ένα πένθος θα συνταράξει συθέμελα την οικογενειακή γαλήνη που είχαν στη Σύμη, γι' αυτό τον λόγο, πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα έρθουν πιο κοντά η μια στην άλλη αλλά δυστυχώς δεν θα κρατήσει για πολύ, γιατί η Παρασκευούλα γνωρίζει τον Παύλο και ο έρωτας τους θα τους οδηγήσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο γάμο και ταυτόχρονα την μετακόμιση τους στην Αλεξάνδρεια.
 
Ο έρωτας όμως δεν θα χτυπήσει μόνο τη πόρτα της Παρασκευούλας αλλά και της Ελπίδας. Ένας έρωτας χωρίς ανταπόκριση(;) γιατί ο άντρας που ερωτεύτηκε είναι ο γαμπρός της, ο Παύλος. Μένοντας πίσω στη Κωνσταντινούπολη, η Ελπίδα, το μυαλό της είναι συνεχώς στον Παύλο χτίζοντας με τη φαντασία της, στιγμές που θα μπορούσε να ζήσει μαζί του.
Κουβάρι η ψυχή της και τα συναισθήματα της, της δόθηκε η ευκαιρία να αγαπήσει, της δόθηκε η ευκαιρία να ευτυχίσει αλλά εκείνη παρέμεινε με την ελπίδα να ζήσει με τον Παύλο, έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.
 
Ξαφνικά κάτι αναπάντεχο συμβαίνει και εκεί αρχίζει το μπέρδεμα, προσπαθεί να βρει την ευτυχία, νομίζει ότι την βρίσκει για λίγο αλλά τελικά δεν τα καταφέρνει. Έτσι πιστεύει τουλάχιστον, αλλά η αγάπη, η ευτυχία, η θαλπωρή, η αγκαλιά που γύρευε σα όνειρα της, ήταν στην πραγματικότητα εκεί δίπλα της χωρίς όμως να το συνειδητοποιήσει γιατί είχε αγκιστρωθεί από το πάθος της για τον Παύλο.
 
Θεωρώ πως το βιβλίο της Κας Τέκου, έρχεται να μας "ταρακουνήσει" για να καταλάβουμε πως όλοι μας δίπλα μας έχουμε κάποιον που μας αγαπάει. Αλλά πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια της καρδιάς μας & της ψυχής μας, για να το δούμε γιατί μπορεί να χάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας ψάχνοντας ή και αρνούμενοι πως υπάρχει. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο πολύ θα χαρούμε τις ομορφιές της ίδια της ζωής!
 
Το βιβλίο έχει πολύ δυνατές περιγραφές, με γρήγορη πλοκή, η γραφή είναι τόσο όμορφη που οι γραμμές γίνονται εικόνες και βλέπεις τους ήρωες ζωντανούς με τα πάθη τους, τα όνειρα τους & τις ελπίδες τους! 

Δεν το άφησα από τα χέρια μου, το διάβασα μέσα σε έξι ώρες. Αυτές οι ώρες ήταν μοναδικές και χαίρομαι που τις πέρασα με το βιβλίο της Κας Τέκου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου