Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Βασιλική Λεβεντάκη


Η Βασιλική Λεβεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Ψυχολογία.
Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και βιβλίων για παιδιά.
Μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).
"Τρέξε στον επόμενο σταθμό" κυκλοφόρησε το 2016, "Στα μονοπάτια του καπνού" το 2014, "Η μοναξιά δεν έρχεται μόνη" το 2013 από τις εκδόσεις Λιβάνη. "Στη σκιά της ενοχής" το 2013 από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία και "Για μια χούφτα αστέρια" το 2012 από τις εκδόσεις Οσελότος.




Η Πία Στόκλιν, δημοφιλής συγγραφέας, εξαφανίζεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες μερικές μέρες πριν από την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νέου της βιβλίου.
Ο Ρόμπερτ Φίσερ, διακεκριμένος ψυχολόγος, αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του σιδηροδρομικού σταθμού του Κίλχμπεργκ, ενώ λίγο νωρίτερα έχει εντοπιστεί η Πία Στόκλιν, βάναυσα χτυπημένη, στην περιοχή του Μπελβιού.
Η Ρενάτα Κίμαν, ειδική πράκτορας του FBI, λαμβάνει ξαφνικά ένα παράξενο μήνυμα, που την τοποθετεί στον πυρήνα μιας πρωτοφανούς υπόθεσης. Κάποιος φαίνεται να αντιγράφει καρέ καρέ σκηνές από το τελευταίο βιβλίο της δημοφιλούς συγγραφέως, σε ένα παιχνίδι που δοκιμάζει τα όρια της λογικής.
Τι συνδέει την απαγωγή της Πία Στόκλιν με την αυτοκτονία του Ρόμπερτ Φίσερ; Τι συμβολίζουν οι γρίφοι που συνεχίζει να λαμβάνει η Ρενάτα Κίμαν; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος ενός μανιακού που χτυπά πάντα με ακρίβεια, σκορπώντας τον θάνατο;
Ένα ξέφρενο κυνηγητό έχει ξεκινήσει στους δρόμους της Ζυρίχης. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ειδική πράκτορα και τον συνεργάτη της, αστυνόμο Στέφαν Βέμπερ.
Κι ενώ κάθε ώρα που περνά καταδιώκει τις κινήσεις τους, εκείνοι τρέχουν να προλάβουν. Θα καταφέρουν να φτάσουν πρώτοι στον επόμενο σταθμό;





Δραπετσώνα, 1930. Ο αστυνόμος Ηλίας Μαντάς αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής πόρνης. Στο πλευρό του θα σταθεί ο φημισμένος γιατρός Πέτρος Φραζής.
Αιτία, ένας περίτεχνος γρίφος που μοιάζει να ενώνει τους δρόμους τους, καθοδηγώντας τους μέσα από το αινιγματικό του περιεχόμενο.
Σύντομα οι δυο άντρες θα βρεθούν στην Καβάλα. Κυκλωμένοι από τα μεθυστικά αρώματα του καπνού, που μαρτυρούν τη δύναμη και την ευρωστία των καπνεμπόρων απ' τη μια και την ανέχεια, τον κάματο, τη φθίση των καπνεργατών απ' την άλλη, θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου.
Μια δεύτερη δολοφονία επιβεβαιώνει τις υποψίες τους για το χορό θανάτου που έχει στηθεί με σκηνικό τη Μέκκα του καπνού. Και τα αναπάντητα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται:
- Τι ρόλο παίζει ο επιχειρηματίας Μηνάς Βασιλείου;
- Ποια σχέση τον ενώνει με τη Φιλιώ, τον Θύμιο και τον Ασημάκη;
- Τι μυστικά θαμμένα από χρόνια υπαγορεύουν τις κινήσεις τους;
- Ποιος είναι ο αποστολέας των μυστηριωδών μηνυμάτων;
Εκεί που ο έρωτας παραπλανά τη λογική και το άσβεστο πάθος ψάχνει καταφύγιο, οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη, οι ανατρεπτικές εξελίξεις καθηλώνουν και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς η ψυχή αναζητά τη δικαίωση και τη λύτρωση οδηγώντας τα βήματά της στα μονοπάτια του καπνού.





Ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι βρίσκεται εγκαταλειμμένο σε μια αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, μόνο, άρρωστο και με αμνησία. Στο λαιμό της κρέμεται μια τσίγκινη ταυτότητα: ΕΛΕΝΗ - 21 Μαΐου 1887.
Ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγιώτου την περιθάλπει, της σώζει τη ζωή και την υιοθετεί. Έξι χρόνια μετά, τη μέρα των γενεθλίων της Ελένης, ένας φόνος θα ταράξει τα νερά. Ο Παναγιώτου αναλαμβάνει την υπεράσπιση.
Προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο του εγκλήματος, ταξιδεύει στη Σύρο του 1908 με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ποτέ όμως δε φανταζόταν πως έμπλεκε σε ένα παζλ του οποίου και ο ίδιος ήταν ένα από τα κομμάτια που έλειπαν. Μυστικά κρυμμένα στο χρόνο, που καραδοκούν να φανερωθούν. Τι κοινό έχει η τσίγκινη ταυτότητα της Ελένης με τις ταυτότητες που φορούσαν οι ορφανές του ορφανοτροφείου της Σύρου;
Ποια είναι η Ασπασία Σαγιά και τι ρόλο έχει διαδραματίσει στη ζωή του Παναγιώτου;
Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα καλείται να αναζητήσει τις απαντήσεις ο αναγνώστης διαβάζοντας το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Βασιλικής Λεβεντάκη, που μας μεταφέρει στην ατμοσφαιρική, γεμάτη μυστήρια και πάθη Σύρο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
"Όταν ξεκίνησα να γράφω το σημείωμα, δεν ήξερα αν θα 'πρεπε να το τελειώσω...
Ήθελα όμως να βρεθούν οι ένοχοι. Ήθελα να πιαστούν στη φάκα σαν τα ποντίκια. Να τους δω να λιώνουν σαν κεράκια αναμμένα... Να βουλιάζουν σαν τα σάπια καράβια στους ανοιχτούς ωκεανούς...
Να με βλέπουν και να ξέρουν πως όλα τα 'κανα εγώ".

 





Ένα συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σας καθηλώσει!!!!
Μια πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση... Ένας αμφιλεγόμενος ηθοποιός... Μια δολοφονία που θα πυροδοτήσει το γαϊτανάκι των εξελίξεων... Ένας αστυνομικός που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση... Μηνύματα-γρίφοι που αναζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις... Εγκλήματα που ψάχνουν τον σπασμένο κρίκο μιας κοινής αλυσίδας... Αποκαλύψεις που συνταράσσουν τις ζωές των πρωταγωνιστών...
Όταν τη φιλία στοιχειώνουν καλά κρυμμένα μυστικά, σαν το πάθος κατακλύζει τη λογική, τη στιγμή που ο έρωτας φανερώνει το πιο τραγικό του πρόσωπο και οι ήρωες παλεύουν με τη συνείδηση τους... ξεπροβάλλει το Γαλαξίδι στα τέλη του 19ου αιώνα για να συναντήσει την Αθήνα του 1928, υφαίνοντας μια πλοκή, που οι ανατροπές, το μυστήριο και η αγωνία, τα πάθη και τα μίση, θα ξαποστάσουν το βάσανο της ψυχής, βρίσκοντας καταφύγιο Στη Σκιά της Ενοχής!





"Μα πού χάθηκαν τ' αστέρια;" αναρωτιέται τα βράδια η Ηλέκτρα, κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό! "Ποιος τα πήρε; Πού τα έκρυψε; Γιατί;"...
Κι η περιπέτεια ξεκινάει... Η Ηλέκτρα, η Νεφέλη, ο Τζίμης και ο Κίμωνας παίρνουν τη μεγάλη μα και επικίνδυνη απόφαση να ταξιδέψουν ως τον Όλυμπο με την ελπίδα πως ο Δίας θα τους βοηθήσει στην προσπάθειά τους να λύσουν το μυστήριο γύρω απ' την εξαφάνιση των αστεριών. Θα πετύχουν άραγε τον σκοπό τους; Θα θελήσει ο Δίας και οι άλλοι θεοί να σταθούν στο πλευρό των παιδιών; Θα καταφέρουν τα θαρραλέα παιδιά να ξεπεράσουν τα εμπόδια που προσμένουν στο δρόμο τους, ώστε στο τέλος να επιστρέψουν τ' αστέρια στον ουρανό;
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου