Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Γύρω γύρω όλοι” M. J. Arlidge

Μετά το πρώτο του παιχνίδι “α μπε μπα μπλομ” σειρά έχει το αμέσως επόμενο δημοφιλέστερο το “γύρω γύρω όλοι”. Το δεύτερο βιβλίο του θεωρώ πως είναι πιο ανατριχιαστικό από το πρώτο. Εδώ μας παρουσιάζονται κοινωνικά θέματα όπως η πορνεία, τα ναρκωτικά και οι βιασμοί.
Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με φόνους που διαδραματίζονται σε υποβαθμισμένες περιοχές του Σαουθάμπτον, όπου συχνάζουν οι ιερόδουλες και οι φόνοι αφορούν άντρες, των οποίων οι καρδιές έχουν αφαιρεθεί και έχουν σταλεί στο άμεσο οικογενειακό ή επαγγελματικό τους περιβάλλον.
Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις θα καταφέρει να εξιχνιάσει και αυτή τη φορά τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα; Γιατί δολοφονούνται άτομα παντρεμένα που επιζητούν τον αγοραίο έρωτα; Ποιος είναι ο σκοπός του δολοφόνου; Είναι άντρας ή γυναίκα;
Μερικά από τα ερωτήματα που θα σας λυθούν διαβάζοντας το βιβλίο και φτάνοντας στο καταιγιστικό του τέλος. Θα δούμε εκτός από τον έξω κόσμο και τον εσωτερικό κόσμο της αστυνομίας και πως βρίσκουν λιθαράκι – λιθαράκι τις αποδείξεις και τα ευρήματα κάθε δολοφονίας. Φυσικά δε θα λείψουν και οι κόντρες μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφων, καθώς και τις πιέσεις των δεύτερων προς τους πρώτους.
Πέρα από τις άγριες και στυγερές δολοφονίες είναι ένα καλοδουλεμένο βιβλίο που σου φαντάζει ως μία άριστα δομημένη κινηματογραφική πλοκή. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πρωτοκλασάτους συγγραφείς της αστυνομικής λογοτεχνίας. Αντιθέτως, έχει να σου προσφέρει πολλά, όπως αγωνία, αληθινά συναισθήματα, πόνο, λύπη, θλίψη ή ακόμα και οργή αλλά και από την άλλη πλευρά συμπόνοια, κατανόηση, αγάπη και στοργή. Είναι εξαιρετικά ευκολοδιάβαστο και κάνει αξιόλογη προσπάθεια σκιαγράφησης των χαρακτήρων και των επακόλουθων όσων βιώνουν και τους “ορίζουν” το μέλλον τους. Επειδή είναι σκληρό θα έλεγα να έχετε γερό στομάχι όταν θελήσετε να το ξεκινήσετε! Εγώ προσωπικά τον αγάπησα και θα τον ακολουθώ πιστά σε κάθε ραντεβού που θα μου προσφέρει!






Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου