Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Το ρόδο της Τοσκάνης - Belinda Alexandra







Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία :
Ρομαντική Λογοτεχνία 

Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης :
22/04/2015 

Σελίδες : 720
ISBN:
978-960-364-866-6

Εκδόσεις: Διόπτρα
Ebook Site: https://www.dioptra.gr/Vivlio/453/711/To-rodo-tis-Toskanis/




Οι πρώτες μου σκέψεις, πριν το διαβάσω, με βάση το εξώφυλλο και το τίτλο θεωρούσα πως ήταν ένα βιβλίο με κεντρικό άξονα την Τοσκάνη (από τον τίτλο) και την αγάπη μιας κοπέλας, επειδή είχε το ρόδο με την κοπέλα.

Δεν έπεσα και πολύ έξω, τελικά η ιστορία εξελίσσετε στην Τοσκάνη (Φλωρεντία) με τους ήρωες/χαραχτήρες να σε "κερδίζουν" από τις πρώτες σελίδες και μέχρι το τέλος του βιβλίου συναντάμε λύπη, μυστήριο, μίσος, πείνα, έρωτα αλλά και ιστορία.

Αν σας πει κάποιος ότι είναι ένα απλό ερωτικό μυθιστόρημα, λυπάμαι δεν θα συμφωνήσω, γιατί μπορεί να περιστρέφετε γύρω από τη Ρόζα και τη ζωή της αλλά παράλληλα η συγγραφέας μιλάει για τα δύσκολα χρόνια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, την σκληρότητα και τις δυσκολίες που όμως δεν "έπνιξαν" την αγάπη και την ειρήνη.

Από το οπισθόφυλλο θα δείτε ότι η ιστορία ξεκινά μα με ένα μωράκι που το αφήνουν σε ένα μοναστήρι, με ένα σημείωμα όπως συνήθως; Όχι φυσικά πως θα υπήρχε το μυστήριο! Με ένα ασημένιο κλειδί! Όταν φτάνει στα δεκαπέντε της φεύγει από το μοναστήρι και αρχίζει η ιστορία της Ρόζας που χάρη στην αποφασιστικότητα της, την επιμονή της, την εξυπνάδα της καταφέρνει να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες.

Είναι ένα βιβλίο που δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, η ροή καθόλου κουραστική για το μεγάλο μέγεθος του, κράτησε το ενδιαφέρον μου αμείωτο καθόλη τη διάρκεια που το διάβαζα και οι τελευταίες σελίδες κυριολεκτικά απογείωσαν το ενδιαφέρον μου!!

Συνήθως δίνω περισσότερα στοιχεία για τα βιβλία που διαβάζω αλλά θεωρώ ότι με το συγκεκριμένο πως αν τολμήσω να "μαρτυρήσω" κάποια στοιχεία θα χαθεί η μαγεία που θα συναντήσετε διαβάζοντας το γιατί με κάποιο τρόπο τα έχει "δέσει" υπέροχα η συγγραφέας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου