Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Το ταξίδι της Ελπίδας” της Μαρίας Τζιρίτα

Ένα βιβλίο με απλή και κατανοητή γραφή. Άκομα ένα βιβλίο της κας. Τζιρίτα, το οποίο μας δείχνει τα καρδιοχτύπια και την αληθινή ζωή.
Η Ελπίδα ένα νέο κορίτσι 23 ετών, το οποίο έχει υποστεί ψυχολογική και σωματική ενδοοικογενειακή βία από τα πρώτα χρόνια της ζωής. Τα χτυπήματα της μοίρας και η συμπεριφορά του πατέρα της αλλά και του άντρα της θα την αναγκάσουν να μπει με πλαστή ταυτότητα στο υπερωκεάνιο “Ελπίς” με προορισμό την Αυστραλία.
Μέσα στο πλοίο θα δεθεί με πέντε ανθρώπους και θα γίνει η ελπίδα αυτών ενώ για την ίδια, ελπίδα είναι το ταξίδι. Θα συναντήσουμε δύο χαρακτήρες τη Ρωξάνη και τον Άρη, οι οποίοι είναι οι γονείς πρότυπα και που θα ήθελαν όλα τα παιδιά να είχαν. Η Ρωξάνη με υπέρτατη λατρεία στο γιο της Δημητρη και ο Άρης στο γιο του Νικόλα. Καθώς όμως θα ξετυλίγεται η ιστορία θα δούμε πως όλες οι ζωές των ηρώων ενώνονται μεταξύ τους με έναν αναπάντεχο τρόπο.
Αγάπη, πόνος, θλίψη, απογοήτευση, οργή, αποκαλύψεις, κρυμμένα μυστικά και πολλά γιατί συνθέτουν την ιστορία του βιβλίου και μας ταξιδεύει σε γνώσεις και εμπειρίες. Πόσο επίκαιρο μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει. Και σήμερα, οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ελλάδα προκειμένου να καταφέρουν να ζήσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο εργασιακό τομέα. Ακριβώς για τους ίδιους λόγους που γινόταν και τότε πριν μερικά χρόνια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο Έλληνας προσπαθεί με ελπίδα να σταθεί στα πόδια του και να παλέψει για να επιβιώσει.





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου