Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σπουδαίο είναι ν' αγαπάς - Δημήτρης Σκεύης

https://siderisbooks.gr/product/spoudaio-einai-na-agapas/




Συγγραφέας: Δημήτρης Σκεύης 

Κατηγορία:  Λογοτεχνία
Έτος έκδοσης: 2014
Σελίδες: 296
ISBN: 978-960-468-093-1

Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδερη
Book Site: https://siderisbooks.gr/product/spoudaio-einai-na-agapas/



Η ιστορία ξεκινά με τον Άρη, ένα παιδί που θέλει να φύγει από το χωριό, να σπουδάσει, να γίνει σπουδαίος και αναγνωρίσιμος αλλά θέλει να γίνουν όλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Όμως ο Άρης λόγω του νεαρού της ηλικίας του επειδή βιάζεται δεν βλέπει τους κινδύνους που τον πλησιάζουν. Η γρήγορη άνοδος και το εύκολο χρήμα κρύβει παγίδες άλλοτε μικρές άλλες μεγάλες που μπορεί να χάσεις κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια σου.
 
Και εκεί που νιώθει ο Άρης ότι όλα έχουν σκοτεινιάσει γύρω του, ότι έχει φτάσει πιο κάτω από το πάτο ξαφνικά ένα χέρι τον ανεβάζει στα ουράνια, του προσφέρει απλόχερα όλα αυτά που ευχόταν να αποκτήσει, να δει αλλά δεν μπορούσε να τα έχει λόγω των λανθασμένων επιλογών του και το χέρι αυτό ανήκει στην ίδια την αγάπη που του γιάτρευσε τις πληγές του.



Ένα βιβλίο που έχει πολλά μηνύματα. Θεωρώ ότι βασικό μήνυμα είναι, πως η αγάπη υπάρχει γύρω μας. Σε ένα χωριό, σε ένα δέντρο, σε μια λίμνη, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, στο έτερον ήμισυ, σε μια ελπίδα, σε μια ευχή. Όλα αυτά ήταν σα κομμάτια από παζλ που μόλις τα τοποθετούσες στα σωστά σημεία διαμορφωνόταν μια εικόνα και αυτή ήταν της ίδια της αγάπης.

Τελικά θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα μας, σπουδαίο είναι ν' αγαπάς αλλά και σπουδαίο είναι να σε αγαπάνε αληθινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου