Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ο κύκλος με τη θάλασσα - Μαρία Λιάσκα-Μαυράκη

http://www.marialiaska.gr/ta-erga-moy/o-kyklos-me-th-thalassa


Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης :
15/05/2015 
Σελίδες : 416
ISBN:
9789609585491
Εκδόσεις: Άνεμος Εκδοτική
Ebook Site: http://www.marialiaska.gr/ta-erga-moy/o-kyklos-me-th-thalassa


Ένας κύκλος μέσα του η Κύπρος, η Β. Ιρλανδία ακόμη και ο ΙΡΑ ... αλλά μόνο αυτά;
Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα αποφάσισε να πάει για διακοπές στην Κύπρο, εκεί συνέβη κάτι αναπάντεχο...ο ένας φίλος, ο Άντι, εξαφανίστηκε.

Ήταν απλώς ένα ατύχημα ή τον σκότωσαν ή μήπως απλά εξαφανίστηκε; Πολλά ερωτήματα και λίγες απαντήσεις, όμως ο Γρηγόρης και η Δήμητρα δεν ήθελαν να μείνουν μόνο με ερωτήματα ήθελαν να μάθουν όλη την αλήθεια και θα μάθαιναν... κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι προς το Μπέλφαστ, εκεί που μεγάλωσε ο Άντι.



Όλο το βιβλίο είναι σα βλέπουμε από μακριά, ένα κουβάρι νήματος να ξετυλίγεται ενώ κατατρακυλάει σε ένα κακοτράχαλο δρόμο αλλά κανείς δεν θέλει να το σταματήσει, θέλει να δει μέχρι που θα φτάσει. 

Αλλά ο τελικός προορισμός του νήματος, της ζωής, καθορίζεται από τις επιλογές μας ή μήπως όχι μόνο από αυτές; Μήπως καθορίζεται και από τα γεγονότα και τις καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά; Μήπως ο πιο αγαπημένος άνθρωπος μας είναι αυτός που θα το καθορίσει άθελα ή ηθελημένα;

Την απάντηση για την ζωή του Άντι θα την βρείτε σε αυτό το βιβλίο, που μας φέρνει πιο κοντά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.

Το μυθιστόρημα δεν είναι μόνο ιστορικό αλλά και αστυνομικό το διαβάζεις με μια ανάσα θέλοντας να μάθεις τι συνέβη στον Άντι και το τέλος;    Ανατρεπτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου